


לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה
אני אוהבת את הפריכות של הברוקולי, אני אוהבת את הצבע המקסים של הלביבות תמיד אמרתי שקשה לי לעמוד בפני לביבות, הטעם שלהן נהדר ואיזה שדרוג נפלא לארוחת ערב תוסיפי גבינות סלט ותהנו מכל ביס. אני רק אומרת שהן מתחסלות מהר לפעמים אפילו ישירות מהמחבת.
20 לביבות
מרכיבים:
3 ראשי ברוקולי
בצל קצוץ
2 תפוחי אדמה
חצי כוס קמח
ביצה
כפית שום כתוש
כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הגזע של הברוקולי להשאיר רק את הפרחים, למלא סיר עם מים להרתיח ולבשל את הברוקולי עד שהוא מתרכך כ 5 – 6 דקות. חשוב לא לבשל אותו יותר מידי שישמור על פריכות, לסנן.
2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לשים 2 – 3 כפות שמן במחבת ולטגן את הבצל עד שמזהיב ולשים בקערה.
3. לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות כמה שאפשר (חשוב) ולהוסיף לבצל.
4. לקלף את תפוחי האדמה לגרד ולהוסיף לברוקולי, להוסיף את שאר המצרכים ליצור לביבות להדק קצת כדי שהנוזלים יצאו.
5. להכין מחבת עם 3 כפות שמן ולטגן את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה, להניח על נייר סופג.
6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
*7. בשביל לתת הטאצ’ הסופי תגישו עם המטבל הזה הוא חלומי!
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את הלביבות יום קודם, אפשר לאכול גם בטמ”פ החדר הן נהדרות ומתאימות לפיקניק.
הי ניקי
אין לי שום כתוש, מה ניתן לשים במקום?
היי ניקי. נראה לך שאפשר לעשות את המתכון הזה כפשטידה במקום לביבות? אם כן אז כמה זמן היית אופה?
תודה
הי ניקי
אפשר להוסיף גם פטרוזיליה וכוסברה?
ניקי שבת שלום
אפשר להשתמש ברוקולי קפוא
ניקי בוקר טוב
אפשר להשתמש הקמח תופח במקום קמח רגיל
היי ניקי היקרה,
אנחנו לא אוכלים בצל בבית…
האם יש צורך להחליף בירק אחר או לוותר בכלל?
תודה וחג שמח
זיו
היי ניקי, מהם שאר המצרכים חוץ מהברוקולי, תפוא ובצל מטוגן?