מרק עדשים ירוקות וגריסים
אני לא בנאדם של חורף אבל מרקים זאת אהבה גדולה אצלי, כשמתחיל החורף אני דואגת למלא את המזווה בקטניות והמקרר מתמלא ירקות בכל הצבעים, כל פעם שמתחשק לי להכין מרק יש לי כל מה שאני צריכה.
היום הלכתי על מרק עדשים ואין כמו עדשים במרק הוספתי גריסים שימלא את הבטן כמו שצריך ולא שכחתי את הירקות.
מה שיפה במתכון הזה שהכל נכנס לסיר אחד ואחרי שעה יש מרק מדהים סמיך עשיר. מרוב שהוא טעים לא צריך שום דבר ליד ובימים הקרים שעוברים עלינו אין כמו מרק חם.
10 דקות הכנה והכל נכנס לסיר לבישול של שעה וזה כל הסיפור להכנת מרק מעולה. דרך אגב זה אחד המרקים שהגולשים הכי אוהבים להכין.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
חצי כוס עדשים ירוקות להשרות כחצי שעה במים רותחים
חצי כוס גריסי פנינה
בצל
2 ליטר מים
2 גזרים
3 שיני שום
כפית שום כתוש
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן עד שהוא מזהיב קלות, את השום לחתוך לפרוסות / קוביות ולהוסיף לבצל לעוד דקת טיגון.
2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות להוסיף לבצל, להוסיף את העדשים והגריסים לערבב כדקה ולהוסיף את שאר המצרכים.
3. לבשל כשעה על אש בינונית מידי פעם לערבב.
גולשים מכינים וממליצים:
שירלי : "הכנתי לי ולבעלי. הריח הציף את הבית, ואפילו הילדים שלי שלא אוכלים כלום כמעט, חיסלו צלחת בליווי הקרוטונים המטריפים שלך"
אושרה : "מרק טעים מאוד!! והכי חשוב פשוט וקל להכנה"