

זעלוק סלט חצילים מרוקאי
כמה שאני אוהבת חצילים, תנו לי חצילים עם עגבניות תוסיפו את חלת השבת ומבחינתי זה מושלם! אני לא צריכה יותר כלום.
זה אפילו משתבח אחרי יום יומיים במקרר. אפשר לאכול קר, חמים, חם איך שמעדיפים והכי חשוב להכין כפול וללקק ת’אצבעות כמה טעים.
מתכונים כאלה צריך לשמור במחברת המתכונים.
3 מנות
מרכיבים:
2 חציל מאורך
3 עגבניות גדולות
4 כפות שמן (לטיגון)
חצי כוס מים
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
כפית שום כתוש
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
כף פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לפרוס את החציל לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להזליף שמן ולהמליח. לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב.
3. לשים במחבת את השמן תבלינים ושום לערבב כדקה, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף יחד עם המים, לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את הסוכר.
4. לחתוך את פרוסות החציל לקוביות להוסיף לרוטב לבשל כ 5 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את הפטרוזיליה לערבב כדקה ולהוריד מהאש.
Moroccan Zaalouk – Cooked Eggplant & Tomato Salad
נפלא על פרוסות חלה.
מבחינה קלורית, הזעלוק עשוי כולו על בסיס ירק ולכן ערכו הקלורי נמוך במיוחד (כפית הסוכר על כל הסלט זניחה לגמרי מבחינת פחמימתית)
המרכיב שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נאפה את החציל ונטגן את הירקות. אין צורך בהרבה שמן עבור החציל בזמן האפיה, זילוף עדין או תרסיס יעשו את העבודה. למי שחשוב לחסוך בקלוריות, אפשר גם בהחלט להפחית את כמות השמן שנטגן בה את התבלינים והירקות ל2 כפות. הסלט עדיין מתקבל עשיר ומלא בטעם.
כל הסלט מכיל כ450 קלוריות. כלומר כ150 קלוריות למנה.
גולשים מכינים וממליצים:
רעומה : “הכנתי לשבת, יצא אליפות,
כל כך פשוט וכל כך טעים”
אסתר : “הדבר היחידי שבא לי לומר – זה אוף!
למה אני נופלת בזה כל פעם ומכינה רק כמות אחת מהמתכונים שלך?!”
חני : “טעים טעים מטעים כל שבוע אני מכינה את הסלט ומתענגת מחדש”
מירב : “חייבת לשתף אותך ניקי,בפעם הראשונה שהכנתי את הסלט הזה לא מוותרים לי כל שבת מבקשים שאכין אותו שוב ותמיד מתחסל תודה רבה על מתכונים מדהימים”
מרים : “תענוג של סלט!!! בדיוק מה שחיפשתי תמיד, תודה!”
הודיה : “יצא מעולה! מכינה היום בפעם השנייה, תודה רבה”
וואו ניקי, כמה שאת אלופה!!!
אם אני צריכה להכין משהו לאיזה מסיבה, כדי לצאת עם 1000 מחמאות, זה לפתוח את האתר שלך ולבחור!!!
תודה, אין עליך, אליפות!!!!
היי(;
אם מעכשיו אני מכינה לחג שזה בערב עוד יומיים,איך ניתן לשמור? אפשר פשוט במקרר?
תודה רבה מעולה יישר כוח ניקי ב
איזה סלט מעולה!! תודה רבה. החיך האשכנזי שלי התחבר למרוקאיות הזו בקלות..
הי,
תודה לך על הכל!
מתאים להקפאה?
היי ניקי , האם אפשר להשתמש בחצילים שכבר טיגנתי ?
ניקי היקרה. אני גם מכינה את הסלט חצילים אבל חותכת לקוביות מערבבת עם שמן זית ואז לתנור פשוט מקצרת הליכים.