יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים סלטים סלטים חמים

זעלוק סלט חצילים מרוקאי

14 יוני 2017
(Visited 55,211 times, 1 visits today)

זעלוק סלט חצילים מרוקאי

כמה שאני אוהבת חצילים, תנו לי חצילים עם עגבניות תוסיפו את חלת השבת ומבחינתי זה מושלם! אני לא צריכה יותר כלום.
זה אפילו משתבח אחרי יום יומיים במקרר. אפשר לאכול קר, חמים, חם איך שמעדיפים והכי חשוב להכין כפול וללקק ת’אצבעות כמה טעים.
מתכונים כאלה צריך לשמור במחברת המתכונים.

3 מנות

מרכיבים:

2 חציל מאורך
3 עגבניות גדולות
4 כפות שמן (לטיגון)
חצי כוס מים
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
כפית שום כתוש
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
כף פטרוזיליה קצוצה

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לפרוס את החציל לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להזליף שמן ולהמליח. לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב.

3. לשים במחבת את השמן תבלינים ושום לערבב כדקה, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף יחד עם המים, לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את הסוכר.

4. לחתוך את פרוסות החציל לקוביות להוסיף לרוטב לבשל כ 5 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את הפטרוזיליה לערבב כדקה ולהוריד מהאש.

Moroccan Zaalouk – Cooked Eggplant & Tomato Salad

נפלא על פרוסות חלה.

מבחינה קלורית, הזעלוק עשוי כולו על בסיס ירק ולכן ערכו הקלורי נמוך במיוחד (כפית הסוכר על כל הסלט זניחה לגמרי מבחינת פחמימתית)
המרכיב שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נאפה את החציל ונטגן את הירקות. אין צורך בהרבה שמן עבור החציל בזמן האפיה, זילוף עדין או תרסיס יעשו את העבודה. למי שחשוב לחסוך בקלוריות, אפשר גם בהחלט להפחית את כמות השמן שנטגן בה את התבלינים והירקות ל2 כפות. הסלט עדיין מתקבל עשיר ומלא בטעם.
כל הסלט מכיל כ450 קלוריות. כלומר כ150 קלוריות למנה.

זעלוק סלט חצילים מרוקאיזעלוק סלט חצילים מרוקאיזעלוק סלט חצילים מרוקאי

גולשים מכינים וממליצים:

רעומה : “הכנתי לשבת, יצא אליפות,
כל כך פשוט וכל כך טעים”

אסתר : “הדבר היחידי שבא לי לומר – זה אוף!
למה אני נופלת בזה כל פעם ומכינה רק כמות אחת מהמתכונים שלך?!”

חני : “טעים טעים מטעים כל שבוע אני מכינה את הסלט ומתענגת מחדש”

מירב : “חייבת לשתף אותך ניקי,בפעם הראשונה שהכנתי את הסלט הזה לא מוותרים לי כל שבת מבקשים שאכין אותו שוב ותמיד מתחסל תודה רבה על מתכונים מדהימים”

מרים : “תענוג של סלט!!! בדיוק מה שחיפשתי תמיד, תודה!”

הודיה : “יצא מעולה! מכינה היום בפעם השנייה, תודה רבה”

הרשם
עדכן
65 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי יקרה
צקיך לקלף את החציל?

וואו ניקי, כמה שאת אלופה!!!
אם אני צריכה להכין משהו לאיזה מסיבה, כדי לצאת עם 1000 מחמאות, זה לפתוח את האתר שלך ולבחור!!!
תודה, אין עליך, אליפות!!!!

היי(;
אם מעכשיו אני מכינה לחג שזה בערב עוד יומיים,איך ניתן לשמור? אפשר פשוט במקרר?

תודה רבה מעולה יישר כוח ניקי ב

איזה סלט מעולה!! תודה רבה. החיך האשכנזי שלי התחבר למרוקאיות הזו בקלות..

הי,
תודה לך על הכל!
מתאים להקפאה?

היי ניקי , האם אפשר להשתמש בחצילים שכבר טיגנתי ?