יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים

זעלוק סלט חצילים טעים בטירוף

14 יוני 2017
(Visited 71,048 times, 3 visits today)

זעלוק סלט חצילים טעים בטירוף

מחפשים מתכון לסלט חצילים מנצח ? הגעתם למקום הנכון זה אחד מהסלטים שאני הכי אוהבת להכין.
חצילים זאת אהבה מהביס הראשון ואם יש סלט שחובה שיהיה בשולחן השבת זה סלט חצילים.
מה שיפה במתכון הזה שאפשר להכין יום יומיים מראש והוא רק יותר טעים אבל אני לא אחראית על כל הטעימות שבדרך לא בטוח שישאר משהו לארוחת שישי.
זה סלט חצילים ללקק ת'אצבעות והכי קל שיש אני אפילו לא מטגנת את החצילים אלא הכל נכנס לתנור כבר חסכתי בשמן. להגיש יחד עם חלת השבת ואז תצטערו שלא הכנתם כפול….

3 מנות

מרכיבים:

2 חצילים מאורכים
3 עגבניות
4 כפות שמן (לטיגון)
חצי כוס מים
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
כפית שום כתוש
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לפרוס את החציל לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להזליף שמן ולהמליח. לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב.

3. לשים במחבת את השמן תבלינים ושום לערבב כדקה, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף יחד עם המים, לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את הסוכר.

4. לחתוך את פרוסות החציל לקוביות להוסיף לרוטב לבשל כ 5 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את הפטרוזיליה לערבב כדקה ולהוריד מהאש.

Moroccan Zaalouk – Cooked Eggplant & Tomato Salad

נפלא על פרוסות חלה.

צורך בהרבה שמן עבור החציל בזמן האפיה, זילוף עדין או תרסיס יעשו את העבודה. למי שחשוב לחסוך בקלוריות, אפשר גם בהחלט להפחית את כמות השמן שנטגן בה את התבלינים והירקות ל2 כפות. הסלט עדיין מתקבל עשיר ומלא בטעם.
כל הסלט מכיל כ450 קלוריות. כלומר כ150 קלוריות למנה.

זעלוק סלט חצילים טעים בטירוף

גולשים מכינים וממליצים:

רעומה : "הכנתי לשבת, יצא אליפות,
כל כך פשוט וכל כך טעים"

אסתר : "הדבר היחידי שבא לי לומר – זה אוף!
למה אני נופלת בזה כל פעם ומכינה רק כמות אחת מהמתכונים שלך?!"

חני : "טעים טעים מטעים כל שבוע אני מכינה את הסלט ומתענגת מחדש"

מירב : "חייבת לשתף אותך ניקי,בפעם הראשונה שהכנתי את הסלט הזה לא מוותרים לי כל שבת מבקשים שאכין אותו שוב ותמיד מתחסל תודה רבה על מתכונים מדהימים"

מרים : "תענוג של סלט!!! בדיוק מה שחיפשתי תמיד, תודה!"

הודיה : "יצא מעולה! מכינה היום בפעם השנייה, תודה רבה"

הרשם
עדכן
71 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות