זעלוק סלט חצילים מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

זעלוק סלט חצילים מרוקאי

כמה שאני אוהבת חצילים, תנו לי חצילים עם עגבניות תוסיפו את חלת השבת ומבחינתי זה מושלם! אני לא צריכה יותר כלום.
זה אפילו משתבח אחרי יום יומיים במקרר. אפשר לאכול קר, חמים, חם איך שמעדיפים והכי חשוב להכין כפול וללקק ת’אצבעות כמה טעים.
מתכונים כאלה צריך לשמור במחברת המתכונים.

3 מנות

מרכיבים:

חציל חציל מאורך
3 עגבניות גדולות
4 כפות שמן (לטיגון)
חצי כוס מים
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
כפית שום כתוש
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
כף פטרוזיליה קצוצה

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לפרוס את החציל לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להזליף שמן ולהמליח. לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב.

3. לשים במחבת את השמן תבלינים ושום לערבב כדקה, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף יחד עם המים, לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את הסוכר.

4. לחתוך את פרוסות החציל לקוביות להוסיף לרוטב לבשל כ 5 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את הפטרוזיליה לערבב כדקה ולהוריד מהאש.

Moroccan Zaalouk – Cooked Eggplant & Tomato Salad

נפלא על פרוסות חלה.

51227 צפיות 284 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

זעלוק סלט חצילים מרוקאיזעלוק סלט חצילים מרוקאיזעלוק סלט חצילים מרוקאי

גולשים מכינים וממליצים:

רעומה : “הכנתי לשבת, יצא אליפות,
כל כך פשוט וכל כך טעים”

אסתר : “הדבר היחידי שבא לי לומר – זה אוף!
למה אני נופלת בזה כל פעם ומכינה רק כמות אחת מהמתכונים שלך?!”

חני : “טעים טעים מטעים כל שבוע אני מכינה את הסלט ומתענגת מחדש”

מירב : “חייבת לשתף אותך ניקי,בפעם הראשונה שהכנתי את הסלט הזה לא מוותרים לי כל שבת מבקשים שאכין אותו שוב ותמיד מתחסל תודה רבה על מתכונים מדהימים”

מרים : “תענוג של סלט!!! בדיוק מה שחיפשתי תמיד, תודה!”

הודיה : “יצא מעולה! מכינה היום בפעם השנייה, תודה רבה”

40
תגובות

  הרשם  
עדכן
ש

מה קרה ל “סלט חצילים מעולה? נעלם לי

ליטל

סלט טעים מאוד!!! פשוט וקל להכנה
תענוג ממש
ניקי, תודה רבה !!!

אילה

להגיש חם?

עינת

היי ניקי
האם הכרחי להמליח ולשמן את החציל ?
והאם צריך להסיר את קליפות העגבניה ?

עינת

היי ניקי
ניתן לוותר על אבקת מרק?

עינת

היי ניקי
נשמע טעים
האם חציל רגיל לא בלאדי יתן את אותה תוצאה בטעם ובמרקם?
תודה מראש.
עינת .

הודיה

יצא מעולה! מכינה היום בפעם השניה, תודה רבה