לביבות עדשים עם תפוחי אדמה
אני אוהבת לביבות, לביבות מככבות אצלי במטבח בכל הסוגים בכל המינים.
אני אספר לכם סוד שהילדים שלי בטח יגידו "אמא למה את צריכה לספר הכל ?"
כי אני רוצה לספר ואם זה עובד אצלי אולי זה יעבוד אצל אימהות אחרות רווח לכולנו לא ?
אני מכינה כמות גדולה של לביבות אני משתדלת שיהיו שם תפוחי אדמה, אני שמה צלחת גדולה מלאה לביבות חמות על השולחן ליד אני מוסיפה ירקות,
לא להאמין איך שהגדולים שלי יורדים על זה.
רועי לא הסכים לגעת בלביבות בשום מצב לא הרמתי ידיים המשכתי להציע כי אני אמא נודניקית 🙂 בסופו של דבר הוא התחיל לאכול לביבות ולא אחת שתיים אלא יותר, הוא אומר לי שטעים לו איזה כיף לשמוע את זה.
הפעם הכנסתי עדשים פנימה קצת בריאות זה מעולה ויצאו לביבות נהדרות.
20 יחידות
מרכיבים:
שליש כוס עדשים אדומות
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים
בצל
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
כפית שום כתוש
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח שתי כוסות מים בסיר להכניס את העדשים לבשל כ 20 דקות או עד שהעדשים רכות.
2. לקצוץ את הבצל לשים 2 כפות שמן במחבת חמה להוסיף את הבצל ולטגן עד שמזהיב.
3. לקלף את הירקות ולגרד בחורים הגדולים להוסיף את הבצל, לסנן את העדשים מהמים ולהוסיף לירקות. להוסיף את הביצה קמח שום ולתבל, לערבב ממש טוב.
4. לחמם מחבת עם שמן, ליצור לביבות לסחוט את הנוזלים ולטגן משני הצדדים עד שמזהיב.
5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
מעולות!
כדאי לדעת ש…
עדשים ירוקות / שחורות : להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 30 דקות.
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.
גולשים מכינים וממליצים:
צדוק: שנים משתמש במרשמים שלך, פעם נהגתי לכתוב רשמים. לרוב טובים מאוד. עם הזמן התחלתי להתעצל. הלביבות הנ"ל, יצאו כה טעימות, אווריריות, מגרות שהיא אפשר להפסיק לנשנש. חייב לציין זאת.
מ ע ו ל ו ת!!!.