יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה

לביבות עדשים עם תפוחי אדמה

28 נובמבר 2018
(Visited 45,679 times, 1 visits today)
לביבות עדשים עם תפוחי אדמה

לביבות עדשים עם תפוחי אדמה

אני אוהבת לביבות, לביבות מככבות אצלי במטבח בכל הסוגים בכל המינים.
אני אספר לכם סוד שהילדים שלי בטח יגידו "אמא למה את צריכה לספר הכל ?"
כי אני רוצה לספר ואם זה עובד אצלי אולי זה יעבוד אצל אימהות אחרות רווח לכולנו לא ?
אני מכינה כמות גדולה של לביבות אני משתדלת שיהיו שם תפוחי אדמה, אני שמה צלחת גדולה מלאה לביבות חמות על השולחן ליד אני מוסיפה ירקות,
לא להאמין איך שהגדולים שלי יורדים על זה.
רועי לא הסכים לגעת בלביבות בשום מצב לא הרמתי ידיים המשכתי להציע כי אני אמא נודניקית 🙂 בסופו של דבר הוא התחיל לאכול לביבות ולא אחת שתיים אלא יותר, הוא אומר לי שטעים לו איזה כיף לשמוע את זה.
הפעם הכנסתי עדשים פנימה קצת בריאות זה מעולה ויצאו לביבות נהדרות.

20 יחידות

מרכיבים:

שליש כוס עדשים אדומות
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים
בצל
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
כפית שום כתוש
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

    מדהימות! קסם של סופגניות בשלושה מצרכים זה הכל ואפילו אין ביצים אין צורך להתפיח לרדד וכל הבלאגן המתכון הכי קל לסופגניות, לא מאמינים ? אתם חייבים להכין ולראות את הקסם בעצמכם.
    לא יאמן שבכלום מצרכים יוצאות כאלה סופגניות רכות וטעימות לא הפסקתי לנשנש הן מעולות.
    אין מיקסר כמעט ואין מצרכים למען האמת, ערבוב ידני לקח לי דקה לערבב ותוך 5 דקות אפילו פחות כבר היו לי סופגניות טעימות יש יותר טוב מזה ?
    הכי חשוב תכפילו כמויות עדיף זה מתחסל כל כך מהר שתצטערו שלא הכנתם יותר.
    נתתי בתחתית המתכון טיפים.

    18 סופגניות קטנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

הכנות:

1. להרתיח שתי כוסות מים בסיר להכניס את העדשים לבשל כ 20 דקות או עד שהעדשים רכות.

2. לקצוץ את הבצל לשים 2 כפות שמן במחבת חמה להוסיף את הבצל ולטגן עד שמזהיב.

3. לקלף את הירקות ולגרד בחורים הגדולים להוסיף את הבצל, לסנן את העדשים מהמים ולהוסיף לירקות. להוסיף את הביצה קמח שום ולתבל, לערבב ממש טוב.

4. לחמם מחבת עם שמן, ליצור לביבות לסחוט את הנוזלים ולטגן משני הצדדים עד שמזהיב.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

מעולות!

כדאי לדעת ש…
עדשים ירוקות / שחורות : להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 30 דקות.
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

לביבות עדשים עם תפוחי אדמהלביבות עדשים עם תפוחי אדמהלביבות עדשים עם תפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

צדוק: שנים משתמש במרשמים שלך, פעם נהגתי לכתוב רשמים. לרוב טובים מאוד. עם הזמן התחלתי להתעצל. הלביבות הנ"ל, יצאו כה טעימות, אווריריות, מגרות שהיא אפשר להפסיק לנשנש. חייב לציין זאת.
מ ע ו ל ו ת!!!.

הרשם
עדכן
63 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

עוגיות נפלאות

ניקי, אוהבת את האתר שלך מאוד. שאלה – ניתן לאפות את הלביבות כמאפינס? תודה ושבת שלום

שנים משתמש במרשמים שלך, פעם נהגתי לכתוב רשמים. לרוב טובים מאוד. עם הזמן התחלתי להתעצל. הלביבות הנ"ל, יצאו כה טעימות, אווריריות, מגרות שהיא אפשר להפסיק לנשנש. חייב לציין זאת.
מ ע ו ל ו ת!!!.

ניקי המתכונים שלך תמיד טובים.. אבל הפעם הגזמת!!! זה טעים! טעים! טעים! הכפלתי כמויות ולא התחרטתי.
תודה לך.

ועוד שאלה… אפשר לשים יותר עדשים? ואולי להפחית ממשהו אחר?

אפשר להחליף את הקמח בפירורי לחם?אותה כמות?

ניקי, תודה רבה את אלופה!
הרבה מתכונים מוצלחים וזה לא פחות. אפינו הוספנו מטבל שמנת שום ושמן זית בצד ויצא מדהים!
אם תוכלי במתכונים טובים אחרים שלך לוותר על אבקת מרק עוף או להציע משהו חלופי, נשמח מאוד. חג שמח יקרה!