לביבות כרובית עם ירקות
אחד הירקות שהכי כיף לאכול זאת כרובית, קחו לדוגמא את המתכון הזה בסוף השבוע אלפי גולשים נכנסו אליו כרובית או לא ?
כרובית שמכינים אותה נכון ואני מדגישה נכון זה אומר שלא מבשלים אותה יותר מידי אלא בקטנה שתשמור על הפריכות והטעם הנהדר שלה וזה נותן תוצאה נהדרת במתכונים.
הכנתי לביבות עם כרובית (אני חסידה גדולה של ירקות) הפריכות המדהימה של הכרובית ביחד עם הירקות נתנו לביבות נפלאות.
לפעמים שואלים את באמת מתלהבת מאוכל ? אז כן אני מתלהבת במיוחד כשיוצא לי טוב ואני חייבת לשתף אתכם כי דברים טובים צריכים להעביר הלאה שיגיעו לכמה שיותר אנשים.
20 לביבות
מרכיבים:
כרובית קטנה – 400 ג'
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 גזרים
בטטה קטנה
ביצה
100 ג' קמח (שלושת רבעי כוס)
בצל
2 כפיות שום כתוש
כף סוכר חום דמררה
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לפרק את הכרובית לפרחים להכניס לסיר ולבשל עד שהיא רכה אבל לא רכה מאוד, זה בישול קצר של כמה דקות הכרובית אמורה לשמור על פריכות (חשוב), לקצוץ דק דק.
2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל תוך כדי להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהסוכר נמס לגמרי ולהעביר לקערה.
3. לגרד את הירקות להוסיף להוסיף לקערה יחד עם הכרובית ושאר המצרכים, לתבל.
4. לחמם מחבת עם 3 שמן, לעשות לביבות ולטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
חשוב לא לבשל את הכרובית יותר מידי בערך 10 דקות בישול, מאוד מקשה על הכנת הלביבות יותר מאוחר, לא להמתין עם העיסה אלא להכין מיד את הלביבות. לא לוותר על התפוחי אדמה. אפשר להכין יום יומיים מראש, אפשר לאכול קר או בטמ"פ החדר.