יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני

לביבות כרובית עם ירקות

4 נובמבר 2018
(Visited 34,385 times, 5 visits today)
לביבות כרובית עם ירקות

לביבות כרובית עם ירקות

אחד הירקות שהכי כיף לאכול זאת כרובית, קחו לדוגמא את המתכון הזה בסוף השבוע אלפי גולשים נכנסו אליו כרובית או לא ?
כרובית שמכינים אותה נכון ואני מדגישה נכון זה אומר שלא מבשלים אותה יותר מידי אלא בקטנה שתשמור על הפריכות והטעם הנהדר שלה וזה נותן תוצאה נהדרת במתכונים.
הכנתי לביבות עם כרובית (אני חסידה גדולה של ירקות) הפריכות המדהימה של הכרובית ביחד עם הירקות נתנו לביבות נפלאות.
לפעמים שואלים את באמת מתלהבת מאוכל ? אז כן אני מתלהבת במיוחד כשיוצא לי טוב ואני חייבת לשתף אתכם כי דברים טובים צריכים להעביר הלאה שיגיעו לכמה שיותר אנשים.

20 לביבות

מרכיבים:

כרובית קטנה – 400 ג'
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 גזרים
בטטה קטנה
ביצה
100 ג' קמח (שלושת רבעי כוס)
בצל
2 כפיות שום כתוש
כף סוכר חום דמררה
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לפרק את הכרובית לפרחים להכניס לסיר ולבשל עד שהיא רכה אבל לא רכה מאוד, זה בישול קצר של כמה דקות הכרובית אמורה לשמור על פריכות (חשוב), לקצוץ דק דק.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל תוך כדי להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהסוכר נמס לגמרי ולהעביר לקערה.

3. לגרד את הירקות להוסיף להוסיף לקערה יחד עם הכרובית ושאר המצרכים, לתבל.

4. לחמם מחבת עם 3 שמן, לעשות לביבות ולטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
חשוב לא לבשל את הכרובית יותר מידי בערך 10 דקות בישול, מאוד מקשה על הכנת הלביבות יותר מאוחר, לא להמתין עם העיסה אלא להכין מיד את הלביבות. לא לוותר על התפוחי אדמה. אפשר להכין יום יומיים מראש, אפשר לאכול קר או בטמ"פ החדר.

לביבות כרובית עם ירקות

הרשם
עדכן
71 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות