יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני

לביבות כרובית עם ירקות

4 נובמבר 2018
(Visited 34,778 times, 4 visits today)
לביבות כרובית עם ירקות

לביבות כרובית עם ירקות

אחד הירקות שהכי כיף לאכול זאת כרובית, קחו לדוגמא את המתכון הזה בסוף השבוע אלפי גולשים נכנסו אליו כרובית או לא ?
כרובית שמכינים אותה נכון ואני מדגישה נכון זה אומר שלא מבשלים אותה יותר מידי אלא בקטנה שתשמור על הפריכות והטעם הנהדר שלה וזה נותן תוצאה נהדרת במתכונים.
הכנתי לביבות עם כרובית (אני חסידה גדולה של ירקות) הפריכות המדהימה של הכרובית ביחד עם הירקות נתנו לביבות נפלאות.
לפעמים שואלים את באמת מתלהבת מאוכל ? אז כן אני מתלהבת במיוחד כשיוצא לי טוב ואני חייבת לשתף אתכם כי דברים טובים צריכים להעביר הלאה שיגיעו לכמה שיותר אנשים.

20 לביבות

מרכיבים:

כרובית קטנה – 400 ג'
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 גזרים
בטטה קטנה
ביצה
100 ג' קמח (שלושת רבעי כוס)
בצל
2 כפיות שום כתוש
כף סוכר חום דמררה
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף

    שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
    המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
    אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
    מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.

    4 מנות

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • פרנץ טוסט שוקולד מושחת ומטריף

    כל העניין בהכנת המתכון הזה רציתי לסיים חלה שהתייבשה חלקית ולא רציתי לזרוק לפח הייתי נחושה להכין איתה משהו.
    פרנץ זה יופי של פתרון להחזיר את החיים לחלה אבל לא סתם כי רציתי לשדרג.
    אם כבר מכינים קינוח שיהיה מושחת כמו שצריך, הוספתי ממרח שוקולד בפנים ואפילו את הבלילה שדרגתי לא סתם לטבול בביצים, מושחת זוכרים ? לא שכחתי את הקראנץ וציפיתי עם סוכר וקינמון.
    הגשתי  עם סירופ מייפל, גלידה טובה ואיזה יאמי באמת אחד הדברים שקשה לעמוד בפניהם. רק עוד קובייה אחת וזהו….

  • תפוחי אדמה אפויים בתנור

    אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת המושלמת, חיפשתי להכין תוספת מהירה ושיהיה כמה שיותר פשוט לא הייתי בעניין להסתבך כי הרי הפשטות גוברת על הכל במיוחד כשצריך להכין אוכל מהיר.
    הלכתי על תפוחי אדמה ורציתי שהם יכנסו כמה שיותר מהר לתנור הרי השעון דופק והצהריים בדרך.
    פחות 10 דקות התבנית נכנסה לתנור זה פשוט מהיר וטעים ליד הבשר זה מושלם. חתכתי סלט ירקות ואפילו הכנתי סלט חצילים. איזה כיף של ארוחת צהריים בתאבון הייתי כאן.

    4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לפרק את הכרובית לפרחים להכניס לסיר ולבשל עד שהיא רכה אבל לא רכה מאוד, זה בישול קצר של כמה דקות הכרובית אמורה לשמור על פריכות (חשוב), לקצוץ דק דק.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל תוך כדי להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהסוכר נמס לגמרי ולהעביר לקערה.

3. לגרד את הירקות להוסיף להוסיף לקערה יחד עם הכרובית ושאר המצרכים, לתבל.

4. לחמם מחבת עם 3 שמן, לעשות לביבות ולטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
חשוב לא לבשל את הכרובית יותר מידי בערך 10 דקות בישול, מאוד מקשה על הכנת הלביבות יותר מאוחר, לא להמתין עם העיסה אלא להכין מיד את הלביבות. לא לוותר על התפוחי אדמה. אפשר להכין יום יומיים מראש, אפשר לאכול קר או בטמ"פ החדר.

לביבות כרובית עם ירקות

הרשם
עדכן
71 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות