מרק ספגטי וירקות
אם יש משהו שתמיד ימצאו אצלי במזווה זה ספגטי, תחשבו כמה פסטות אני מכינה בבית 🙂 אז הפעם לא רציתי להכין פסטה בתור תוספת, קר בחוץ ובימים כאלה צריך מרק חם שיחמם טוב את הגוף ויעשה טוב על הלב.
אז התחלתי לחשוב יש לי ספגטי למה דווקא להכין פסטה ? מרק ירקות וספגטי נשמע טוב נכון ?
זה מרק לפי מה שיש לי במקרר וירקות תמיד יש לי בנמצא. סיר מרק על האש יש ריחות טובים הוספתי את הספגטי לקראת הסוף וזה היה מושלם ארוחה שלמה בסיר אחד ולא תבשיל אלא מרק.
4 מנות
מרכיבים:
2 בצלים
2 קישואים כהים בינוניים
2 גזרים
בטטה בינונית
תפוח אדמה
3 שיני שום
1.5 ליטר מים
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
150 ג' ספגטי
כוס מים נוספת
הכנות:
1. לחתוך את הבצל קטן, לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל להמשיך לטגן עד שהוא מתחיל להזהיב (אחלה ריח).
2. לגרד את הירקות (את הקישואים אין אין צורך לקלף) ולהוסיף לטיגון לטגן כשתי דקות להוסיף מים ותבלינים לבשל 30 דקות על על אש נמוכה בינונית.
3. לשבור את הספגטי לחתיכות קטנות ולהוסיף למרק יחד עם המים, לבשל 5 דקות מידי פעם לערבב, לסגור את האש להשאיר בצד 10 – 15 דקות מידי פעם לערבב, במידה והמרק סמיך מידי תוסיפו קצת מים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בכל פסטה שיש בבית, אם מכינים את המרק יום יומיים מראש מומלץ להוסיף את הפסטה ביום ההגשה.