יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק ירקות וספגטי

12 דצמבר 2018
(Visited 25,376 times, 7 visits today)
מרק ירקות וספגטי

מרק ספגטי וירקות

אם יש משהו שתמיד ימצאו אצלי במזווה זה ספגטי, תחשבו כמה פסטות אני מכינה בבית 🙂 אז הפעם לא רציתי להכין  פסטה בתור תוספת, קר בחוץ ובימים כאלה צריך מרק חם שיחמם טוב את הגוף ויעשה טוב על הלב.
אז התחלתי לחשוב יש לי ספגטי למה דווקא להכין פסטה ? מרק ירקות וספגטי נשמע טוב נכון ?
זה מרק לפי מה שיש לי במקרר וירקות תמיד יש לי בנמצא. סיר מרק על האש יש ריחות טובים הוספתי את הספגטי לקראת הסוף וזה היה מושלם ארוחה שלמה בסיר אחד ולא תבשיל אלא מרק.

4 מנות

מרכיבים:

2 בצלים
2 קישואים כהים בינוניים
2 גזרים
בטטה בינונית
תפוח אדמה
3 שיני שום
1.5 ליטר מים
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

150 ג' ספגטי
כוס מים נוספת

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. לחתוך את הבצל קטן, לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל להמשיך לטגן עד שהוא מתחיל להזהיב (אחלה ריח).

2. לגרד את הירקות (את הקישואים אין אין צורך לקלף) ולהוסיף לטיגון לטגן כשתי דקות להוסיף מים ותבלינים לבשל 30 דקות על על אש נמוכה בינונית.

3. לשבור את הספגטי לחתיכות קטנות ולהוסיף למרק יחד עם המים, לבשל 5 דקות מידי פעם לערבב, לסגור את האש להשאיר בצד 10 – 15 דקות מידי פעם לערבב, במידה והמרק סמיך מידי תוסיפו קצת מים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בכל פסטה שיש בבית, אם מכינים את המרק יום יומיים מראש מומלץ להוסיף את הפסטה ביום ההגשה.

הרשם
עדכן
47 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי, אני שולחת לך תגובה ומשום מה לא רואה אותה..

הי ניקי, אפשר להוסיף עדשים במקום ספגטי?

הי ניקי, פלפל שאטה זה פלפל חריף?

אפשר להחליף את הבטטה במשהו אחר?

שלום ניקי ,נגמר לי מרק עוף.. יש אלטרנטיבה אחרת?

הי האם לגרד את הירקות גס או דק?

בוקר טוב 🙂
אפשר פסטה מסוג צינורות?