עוגת גבינה ופירורים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת גבינה ופירורים

עוגת גבינה ופירורים

העוגה הזאת תמיד מזכירה לי את העוגות שמגישים בבתי קפה, אף פעם לא הבנתי למה אנשים משלמים הרבה כסף על פרוסת עוגה כזאת שכל כך להכין את העוגה הזאת בבית.
מוס גבינה מעולה אני מודה שאני אוכלת אותו עם כפית מה לעשות טעים לי, הפירורים הזהובים והפריכים שחייבים לטעום מהם. מי שצריך את העוגה ? תנו לי את המוס והפירורים ליד ואני מסודרת.
רוצים להכין עוגה שעושה המון רושם והכי טעימה שיש ? תכינו עוגת גבינה ופירורים עוגה מעולה ובאמת לא קשה להכנה.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

הבצק:
250 ג` קמח  (2 כוסות פחות 3 כפות)
230 ג` חמאה קרה
חלמון (רק את הצהוב)
100 ג` אבקת סוכר

מוס גבינה :
250 ג` גבינה לבנה 9%
400 ג’ שמנת חמוצה
200 ג` סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה
80 ג’ אבקת אינסטנט וניל (4 כפות)
120 מ”ל חלב (חצי כוס)
14 ג` ג`לטין

הכנות:

 1.לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשים במיקסר, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד את הבצק לפירורים גסים, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור, לקרר חצי שעה במקרר.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש

3. לחתוך 1/4 מהבצק, לשמן את התבנית את החלק הגדול יותר ה 3/4 לשטח בתבנית, בתבנית קטנה יותר לשטח את החלק השני של הבצק (לפירורים), לאפות כ 20 דקות או עד שהבצק מזהיב קצת, שימו לב שהחלק הקטן יהיה מוכן מהר יותר.

4. המסת הג`לטין: לשים את הג`לטין בקערית להוסיף 4 כפות חלב טיפה לערבב ולהמתין 10 דקות,  להכניס למיקרו ל 30 שניות על עוצמה מלאה.

5. הכנת מוס הגבינה :  לשים במיקסר את השמנת מתוקה, חלב והאינסטנט וניל, לערבב בקערה נפרדת את הגבינה שמנת חמוצה סוכר וסוכר וניל, לתת לג’לטין המומס דקה שתיים להתקרר, להוסיף 3 כפות מהגבינה לג’לטין המומס ולערבב ואחר כך לערבב עם שאר הגבינה.

6. להוסיף את תערובת הגבינה לשאר המצרכים במיקסר ולהקציף למוס יציב.

7. לשטח את מוס הגבינה על הבסיס (הגדול), לפורר את הבצק שנותר ולפזר על מוס הגבינה.

*8. לקרר 24 שעות. 

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את השמנת החמוצה בגבינה לבנה אותה כמות, אי אפשר לוותר על הג’לטין, ניתן להכין אותה מספר ימים מראש ולשמור בהקפאה. את האבקת סוכר בבסיס ניתן להחליף בחצי כוס סוכר.

68176 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת גבינה ופירוריםעוגת גבינה ופירוריםעוגת גבינה ופירורים

עוגת גבינה ופירוריםעוגת גבינה ופירוריםעוגת גבינה ופירורים

גולשים מכינים וממליצים:

אורית: “מושלמת!!!!!!!! העוגה הכי יפה וטעימה שהכנתי. תודה ניקי. חג שמח אשה נדירה”

284
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירה

היי ניקי את שמה נייר אפיה בתבנית לפני החומרים?

ירדן

שלום
שמי רותי לא ניסיתי את הכנת העוגה…..
רק שחשבתי שזה מה שאני מחפשת.
ובכן אני מחפשת שני מתכוניפ
1. עוגת גבינה עם פירורי אך העוגה אינה מכילה גבינה אלא שמנת חמוצה.
2. עוגת ביסקויט עם גבינה אך ללא שמנת מתוקה (גבינה עם אינסטנט)

תודה על תשומת הלב
ירדן

יערה

היי ניקי(: הכנתי עכשיו את העוגה… הגעתי לשלב של הוספת הג׳לטין המומס לעוגה – יש לציין שהמסתי אותו היטב והוא נותר חלק לגמריי (הכנתי בעבר בהצלחה עוגות שלך עם ג׳לטין) ובכל זאת באותו הרגע התחילו להיווצר גושים בבלילת הגבינה))):::: כמובן שהכל נזרק לצערי. אך אשמח אם יש לך רעיון לפעם הבאה- הוספתי בבת אחת את הג׳לטין לבלילה ומייד התחלתי לערבב וישר נוצרו הגושים. האם כדאי להבא לערבב יותר עם החלב(לפני שמכניסים למיקרו)? האם יש לחכות שהג׳לטין יתקרר ורק אז להוסיפו לבלילה? אני ממש רוצה להצליח בפעם הבאה… מחר בע״ה… ועוד שאלה- האם אני יכולה לשמור במקרר את הבסיס לעוגה ואת… קרא עוד »

perach42

ניקי בוקר טוב. למה לא מצליחה להעביר את המתכון הזה למחברת המועדפים ? ניסיתי למחוק ולהיכנס שוב ולא עוזר… תודה

תמר

הי ניקי,
קודם כל, תודה על המתכונים המופלאים.
שאלה, אם אין לי מיקרוגל בבית, איך להמיס את הגלטין? בסיר על הגז זה מתאים? שאלה נוספת, האם אפשר להקפיא את העוגה הזו נניח לשבועיים? תודה מראש…

שירן

היי ניקי! אם יש לי 500 גרם גבינה לבנה ו500 מ”ל שמנת מתוקה אני צריכה להכפיל גם את שאר המצרכים?

סיון

הי ניקי, התחלתי להכין להיום בערב ורק אז ראיתי קירור של 24 שעות…מה לעשות?