מוס בכוסות: מתכון בסיס אחד – 4 טעמים מפתיעים!
לאביב המקסים שלי היה בר מצווה, והכנתי מגוון קינוחים. רציתי להכין קינוח שילדים יאהבו, והתגובה של אביב כשהוא ראה את הכוסיות היפהפיות זה פשוט פרייסלס הילד היה בשוק, הוא לא האמין למראה עיניו.
יש כאן טריק חמוד בשביל שיהיה לי קל להכין. השתמשתי באותו מתכון בסיסי עם מספר שינויים לפי הטעמים שרציתי להכניס פנימה. רציתי לשנות לא רק את המראה החיצוני, אלא גם את הטעמים. בכל כוסית יש טעם אחר ומפתיע.
יש כוסיות מוס שוקולד, וכוסית אחת מכילה מוס גבינה. כמו כן, ג'לי התות הוא היסטרי, והשילוב שלו עם הוניל הוא הורס. הוספתי קרם שוקולד לבן, קרם שוקולד חלב, וכל ממתק שהתחשק לי, וזוהי התוצאה הסופית.
אם תשאלו אותי אם קשה להכין; התשובה היא ממש לא! כשעובדים בסבלנות, התוצאה הסופית היא מושלמת ושווה כל ביס.
דרך אגב, גם רועי, שהוא כבר גדול, התלהב לא פחות.
32 כוסיות חד פעמי 60 מ"ל
מרכיבים:
מוס שוקולד (10 כוסיות)
250 מ"ל שמנת מתוקה (גביע)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
180 מ"ל חלב (שלושת רבעי כוס)
2 כפות ממרח נוטלה
מוס גבינה (9 כוסיות)
250 מ"ל שמנת מתוקה (גביע)
40 ג' אינסטנט וניל (2 כפות)
150 ג' גבינה לבנה 9% (3 כפות יפות)
60 ג' סוכר (3 כפות)
מוס וניל עם ג'לי תות (12 כוסיות)
250 מ"ל שמנת מתוקה (גביע)
כף מלאה אינסטנט וניל
60 מ"ל חלב (רבע כוס)
45 ג' ג'לי תות
200 מ"ל מים רותחים (קצת יותר משלושת רבעי כוס)
ציפוי שוקולד לבן:
100 ג' שוקולד לבן
5 כפות שמנת מתוקה
ציפוי שוקולד חלב:
100 ג' שוקולד חלב
60 מ"ל שמנת מתוקה (רבע כוס)
הכנות:
1. מוס שוקולד: יש לשים במיקסר את כל המצרכים, כולל הנוטלה. יש להקציף בעזרת וו הבלון במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך. לאחר מכן, יש להעביר את הקרם לשקית זילוף ולמלא את הכוסיות עד שלושה רבעי גובה או מעט יותר.
2. מוס גבינה: יש לשים במיקסר את כל המצרכים, כולל הגבינה והסוכר, ולהקציף בעזרת וו הבלון במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך. לאחר מכן, יש להעביר את הקרם לשקית זילוף ולמלא את הכוסיות עד שלושה רבעי גובה או מעט יותר.
3. מוס וניל עם ג'לי תות: יש לשים במיקסר את השמנת, החלב והאינסטנט וניל ולהקציף עד לקבלת קרם יציב. יש להעביר את הקרם לשקית זילוף ולמלא את הכוסיות עד חצי גובה הכוס. הכנתי שתים עשרה כוסיות, ואת שארית הקרם זילפתי על הג'לי (תלוליות קצפת).
4. הכנה וציפויים: יש לקרר את הכוסיות במשך כשלושים דקות, ובינתיים להכין את הציפויים:
ציפוי שוקולד לבן: יש לשבור את השוקולד לקוביות, להוסיף את השמנת ולהמיס במיקרו בעוצמה מלאה. לאחר מכן, יש לערבב עד לקבלת קרם שוקולד אחיד וללא גושים. יש להמתין עד שהקרם מתקרר קצת ולשים חצי כף קרם בכל כוסית של מוס שוקולד. יש להטות את הכוסית בעדינות כדי שהקרם יכסה את כל החלק העליון.
5. ציפוי שוקולד חלב: יש לעשות אותו הדבר כמו עם השוקולד הלבן, ולשים את הציפוי על מוס הגבינה.
6. ג'לי תות: יש לשים את ג'לי התות בקערה, להוסיף מים רותחים ולטרוף עד שכל הגושים נעלמים. יש להמתין מעט שיתקרר, ולצקת על מוס הוניל כמעט עד קצה הכוסיות. יש לקרר שוב ולהזליף תלוליות (של הקרם שנשאר).
7. קישוט: יש לקשט איך שרוצים: עם ממתקים, פירות או כל מה שתבחרו.
For the recipe in English:
Easy 10-Minute Mousse Dessert Cups (Perfect for Guests)






