קציצות בשר אווריריות רכות ועסיסיות
הדרך המהירה להכין קציצות בשר מפנקות לכל המשפחה
קבלו קציצות בשר אווריריות מדהימות! ולא סתם מדהימות, הן רכות, עסיסיות והכנסתי פנימה ירקות. הוספתי ירקות לא רק כי זה בריא, אלא כי הקציצות נראות הרבה יותר טוב כשיש בהן ירקות, והכי חשוב, זה שומר על הרכות. תראו לי מבוגר או ילד שלא מעדיף לאכול קציצות בשר אווריריות לארוחת צהריים.
יש לי טריק, קבלו איך אני גורמת לאביב לחסל את הקציצות בלי שום קיטורים! והוא אפילו מבקש עוד קציצה ועוד קציצה!
הטריק כל כך פשוט: אני משתמשת בקורצן עוגיות עגול. זה נותן לקציצות צורה עגולה סימטרית, בלי קצוות שיוצאים מהצדדים. פשוט יוצאות קציצות מושלמות ואסתטיות. זה לא מסובך, ברגע שתתחילו להכין ככה, לא תחזרו להכין קציצות בדרך אחרת. אני חוזרת לאביב: הוא היה בטוח שהכנתי "המבורגרים בייבי" ואכל אותם אחד אחרי השני וזה כל הטריק.
20 קציצות
מרכיבים:
500 ג' בשר צלעות טחון (מספר 2)
בצל סגול קצוץ דקדק / לבן
חצי כפית א. סודה לשתייה
ביצה
חצי כוס פירורי לחם / 2 פרוסות חלה מושרות וסחוטות
גזר מגורד גס
תפוח אדמה מגורד גס
2 כפות שמן זית
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
שליש כפית כמון
קורט קינמון
חצי כפית מלח
כפית א. מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לטגן את הבצל בסבלנות על אש בינונית עד שהוא מזהיב, ולערבב מידי פעם. כשהבצל מזהיב, להעביר לקערה.
2. להוסיף את הירקות לקערה יחד עם הבשר, פירורי לחם, סודה לשתייה, ביצה, שמן זית ותבלינים.
3. להכין מראש משטח, כגון קרש חיתוך. להניח את הקורצן, למלא אותו עד הסוף, ליישר עם האצבעות ולהרים בעדינות את הקורצן. וואלה, יש קציצה מושלמת ויפהפייה.
4. עכשיו, איך מרימים את הקציצה? הרי היא עלולה להתפרק, נכון? להכניס סכין מתחת, להרים את הקציצה, ומשם להעביר למחבת. לטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהוציא לנייר סופג.
5. במקרה שלא רוצים לטגן: לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן נייר אפייה. לסדר את הקציצות בתבנית, לאפות כ-30 דקות, להפוך ולאפות 15 דקות נוספות.
אני אוהבת להגיש את הקציצות האלה עם חומוס או טחינה, סלט ירקות קצוץ טרי, והכל נכנס לתוך פיתה חמה. איזה טעים יצא לי!
טיפים לאנשים עסוקים:
*הכנה ועיצוב מראש (מומלץ לבשר טרי): אפשר להכין את תערובת הקציצות, להשתמש בטריק הקורצן, לסדר את הקציצות על צלחת או מגש, ולשמור אותן מכוסות היטב במקרר יום אחד מראש. כך, ביום שלמחרת, כל העבודה הקשה כבר מאחורייך ונותר רק לטגן או לאפות אותן. הקירור גורם לטעמים להיספג נהדר בבשר.
*במקרה של בשר קפוא, מומלץ להשאיר את הקציצות במקרר כ-2-3 שעות מראש.
*אם ממהרים, תמיד עדיף לבחור באפייה. הכנסת כל הקציצות לתנור בבת אחת חוסכת את הזמן שנדרש לעמוד ולטגן נגלות נגלות במחבת.
For the recipe in English:
Fluffy and Tender Beef Patties







