עוגת דבש בחושה מעולה
עוגת דבש פשוטה להכנה שנראית מיליון דולר. הטעם נהדר, ובסך הכל מדובר בעוגת דבש בחושה שקשה לסרב לה — היא אחת מעוגות הדבש שאני מכינה כל השנה בגלל שהיא כל כך טעימה והתוצאה הנהדרת.
אחד המאפיינים של העוגה הזאת זה שהטעמים שלה משתבחים בהכנה מראש. הם מתמזגים והמרקם לח ועסיסי יותר. בגלל זה הרבה אנשים נותנים אותה במתנה בראש השנה.
אינגליש קייק
שנה טובה 🙂
מרכיבים:
3 ביצים M
150 ג' סוכר (3/4 כוס)
180 ג' דבש / סילאן / סירופ מייפל (חצי כוס)
180 מ"ל מיץ תפוזים / תה חזק (3/4 כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
תמצית וניל
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
כפית קינמון
קורט מלח
בנוסף:
חצי כפית קינמון
כפית סוכר חום
הכנות:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן את התבנית.
2. בקערת המיקסר להקציף את הביצים מספר שניות, להוסיף את הסוכר ולהקציף עוד כדקה. להוסיף המצרכים הרטובים, להקציף במהירות נמוכה מספר שניות ולהוסיף את המצרכים היבשים.
3. להמשיך להקציף במהירות נמוכה לתערובת חלקה.
4. להעביר מחצית מהתערובת לתבנית, לערבב קינמון וסוכר, לפזר מעל ולהוסיף את שאר התערובת. מעט לערבב.
5. לאפות כ-45 – 50 דקות.
For the recipe in English:
Easy Moist Honey Cake


גולשים מכינים וממליצים:
פרח : "הכנתי לשבת והייתי חייבת לחזור לכאן רק כדי להזהיר.. זו אחת העוגות המסוכנות! לא מפסיקים לחזור ולישר ושוב ושוב…. לא נשאר פירור! אפילו הקטנטונת שבד"כ אוהבת רק עוגות שוקולד לא הפסיקה לבקש עוד ועוד…"


