מצה בריי מתוק מושלם
אני אוהבת להכין מצה בריי. למדתי להכין מצה בריי מאמא שלי, ומי יכול להתחרות באמא? אבל זה לא אומר שאני לא מנסה:)
לקחתי את המצה בריי הבסיסי — מתכון קלאסי לפסח והכנתי אותו מתוק, בלי גבינות או תוספות, נטו מצות.
יש משהו בתערובת הביצים והמצות — יש לה את הקסם שלה: להכין ערימות ולטגן עד הזהבה. אני חושבת שלקח לי 10 דקות התעסקות וזה היה מוכן. פינוק מתוק לארוחת בוקר או ערב בפסח, זה פשוט מושלם.
10 יחידות
מרכיבים:
4 מצות
ביצה
30 ג' סוכר (3 כפות)
כפית תמצית וניל
שליש כפית קינמון
הכנות:
1. לשבור את המצות לקוביות קטנות לשים בקערה ולכסות עם מים ל 5 דקות, לסחוט היטב את הנוזלים ולהעביר לקערה.
2. להוסיף את הסוכר, תמצית וניל והקינמון ולערבב לתערובת אחידה, לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן ליצור כדורים קטנים מעט לשטח לטגן עד הזהבה משני הצדדים.
3. לאכול חם עם סירופ מייפל או כמו שזה.
For the recipe in English:
Matzo brei pancake style
רוצים מצה בריי מלוח ? תלחצו כאן






