כדורי פלאפל מחצילים עם פטנט
משני חצילים יפים יצא מתכון מדהים. אני בעיקר מתלהבת מדרך ההכנה — בדרך כלל צריך לטגן או לאפות את החצילים בשביל להשתמש בהם, אבל לא בא לי על כל הדברים האלה — רציתי משהו פשוט יותר ובלי כלים מיותרים.
הפתעתי את אביב בארוחת צהריים חבל על הזמן — ירקות טריים וקלויים, טחינה, כרובית מטוגנת ופיתות. וואו זה יצא טעים, הכדורים האלה זאת ההוכחה שאין צורך בבשר בשביל להכין ארוחת צהריים טובה.
ממליצה לפחות אחת לשבוע לעזוב את הבשר, להוציא את החצילים מהמקרר ולהכין פלאפל חצילים עם פטנט.
20 כדורים
מרכיבים:
2 חצילים גדולים – 800 ג'
בצל בינוני חתוך קטן
2 שיני שום קצוצות
1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
שליש כוס פירורי לחם
ביצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל
כוס פירורי לחם
ביצה טרופה
הכנות:
1. הבטחתי פטנט:
להרתיח סיר גדול עם מים ולהוסיף כפית מלח, לחתוך את החצילים לקוביות קטנות ולבשל כ 15 דקות, לסנן לקרר(רותח לא לגעת) לסחוט את החצילים היטב ממש להוציא את כל הנוזלים ולקצוץ דק.
2. לחמם מחבת עם כף שמן לטגן את הבצל והשום עד שמשקיף ולצרף לחצילים, להוסיף ביצה, פטרוזיליה, פירורי לחם ולתבל.
3. לחמם מחבת עם שמן שאמור להגיע עד חצי מגובה הכדורים, להכין כדורים בגודל כדורי פינג פונג לטבול בביצה ולצפות עם פירורי לחם לטגן מכל הכיוונים עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג.
4. מי שרוצה לאפות:
להכין לביבות שטוחות, לחמם תנור ל 180 מעלות לשמן בנדיבות תבנית עם נייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות להפוך ולאפות עוד 10 דקות.
For the recipe in English:
Eggplant Falafel





