חזה עוף עם פטריות ובצל
מי לא אוהב חזה עוף ? הוא מתאים לכולם גם לילדים ברור שגם לגדולים, שומרי משקל זה הכי חזה עוף, צריכים חלבון ? בחזה עוף יש המון חלבון, הוא נהדר לארוחת צהריים זמן הכנה קצר שזה נפלא למבשלים ארוחות צהריים.
השילוב של חזה עוף פטריות ובצל זה שילוב מנצח והיפה במתכון הזה שאין כאן כמעט התעסקות נאמר 10 דקות והשאר על האש, מספר מצרכים קטן והתוצאה מושלמת, ממליצה לשים לפני שמתחילים סיר של בורגול על האש ולהגיש ביחד.
2 – 3 מנות
מרכיבים:
500 ג' חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
מרינדה:
כפית פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
כפית רוטב צ'ילי מתוק
3 קישואים קטנים חתוכים לקוביות קטנות / גזרים
20 פטריות שמפיניון פרוסות
2 בצלים חתוכים לקוביות
עגבנייה חתוכה קטן
כוס מים
כף סילאן / דבש
כפית רוטב צ'ילי מתוק
3/4 כף פפריקה מתוקה
3/4 כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
1/3 כפית מלח
הכנות:
1. להשרות את החזה עוף עם הפפריקה, צ'ילי מתוק ושמן זית כ 30 דקות.
2. לחמם מחבת רחבה עם 4 כפות שמן לטגן את הגזרים 2 – 3 דקות על אש גבוהה להוסיף את פרוסות הפטריות וקוביות עגבנייה ולטגן עוד 5 דקות להוסיף עוד קצת שמן.
3. בינתיים לחמם מחבת נוספת עם 5 כפות שמן לטגן את החזה כשתי דקות מידי פעם לערבב להוריד מהאש להוסיף את תכולת המחבת לירקות, להוסיף מים סילאן ותבלינים לבשל עוד כ 10 דקות לאזן טעמים ולהוריד מהאש.




