יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים לילדים מנות עיקריות מתכוני תפוחי אדמה מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לפסח תבשילי עוף קלים

כנפי עוף ותפוחי אדמה: מתכון קלאסי מנצח וקל עם טעם של בית

9 יוני 2012
(Visited 33,382 times, 1 visits today)
כנפיים עם תפוחי אדמה

כנפי עוף ותפוחי אדמה: מתכון קלאסי מנצח וקל עם טעם של בית

כנפי עוף ותפוחי אדמה בסיר זו ארוחת צהריים קלאסית וביתית, אבל בואו נודה: זה בעצם "אוכל של אמא" שהוכן עם הרבה אהבה, כשהכל מתבשל יחד בתוך רוטב נהדר, סמיך וטעים.
אני לא סגורה מה יותר טעים כאן: הכנפיים שיוצאות רכות ומתפרקות ברגע שנוגעים בהן, או אולי הרוטב הפיקנטי שאי אפשר להפסיק לטבול בו את הלחם (בכמויות לא ראויות). ואולי אלו בכלל תפוחי האדמה שספגו את כל הטעמים, וכל ביס מהם מרגיש כמו "יאמי" אחד גדול.
אחד היתרונות הגדולים של התבשיל הזה? אפשר להכין אותו יום-יומיים מראש, והטעמים רק משתבחים. זה מתכון פשוט, מזין ובעיקר טעים מאוד.
תבשיל כזה הוא הרבה יותר מארוחת צהריים; זוהי מסורת משפחתית שתמיד מצליחה לחמם את הלב ואת הבטן.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות / שוקיים / רבעים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים חתוכים חתוכים קטן
4 שיני שום חתוכות גס
פלפל חריף פרוס דק
4 עגבניות בינוניות ורכות
2 כוסות מים
כף רוטב סויה
כפית סוכר

תבלינים:
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה חריפה
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר מים. לסמן "X" קטן בתחתית כל עגבנייה, ולחלוט אותן במים הרותחים למשך 3 – 4 דקות. לסנן ולקרר (לא חובה).

2. לחמם סיר רחב (סוטאז') ולהוסיף 4 כפות שמן. לטגן את הבצל, השום והפלפל עד הזהבה קלה, ולאחר מכן להניח מעל את הכנפיים.

3. לקצוץ את העגבניות דק ולהוסיף אותן לסיר יחד עם שאר מצרכי הרוטב. להרתיח, לנער בעדינות, לכסות ולבשל במשך 20 דקות.

4. להוסיף את קוביות תפוח האדמה. לנער בעדינות את הסיר כדי לוודא שתפוחי האדמה ישקעו ברוטב ולבשל מכוסה למשך 40 דקות נוספות.

5. לפני ההגשה, לפזר פטרוזיליה קצוצה מעל המנה.

For the recipe in English:
One-Pot Chicken Wings and Potato Stew

כנפיים עם תפוחי אדמהכנפיים עם תפוחי אדמה

הרשם
עדכן
33 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן