תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור
תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
קילו וחצי תפוחי אדמה קטנים לאפייה / רגילים
כף רוזמרין
1/3 כוס שמן זית
כפית מלאה שום כתוש
פלפל שחור גרוס
כפית מלאה מלח
1/4 חבילת פטרוזיליה
הכנות:
1. לחתוך את התפוחי אדמה לרבעים קוביות יחסית גדולות, למלא סיר עם מים להרתיח להוסיף כפית מלח את התפוחי אדמה לבשל 7 – 8 דקות ולסנן. אין צורך לקלף רק לשטוף טוב.
2. לערבב רוזמרין, שום, שמן זית ומלח פלפל, להעביר את התפוחי אדמה לתבנית לשטח באופן שווה ולערבב עם התיבול.
3. לחמם תנור ל 200 מעלות לאפות את התפוחי אדמה כ 45 – 50 דקות.
4. לקצוץ את הפטרוזיליה ולערבב עם התפוחי אדמה.



