טחינה מתכון בסיסי
להכין טחינה זה הכי קל בעולם — אין איפה להסתבך, בסך הכל צריך לערבב. כל אחד אוהב את הטחינה שלו בצורה אחרת — סמיכה, נוזלית, עם יותר חמיצות, עם שום יותר מודגש או בעצם בלי שום.
יש כאלה שיבחרו באופציה של לקנות, וזה מבחינתי ביג נו נו. אין מה להשוות בכלל לטחינה שמכינים לבד. שווה להכין לבד רק בגלל הטעמים והמרקם. זה גם הרבה יותר זול מלקנות.
אפשר לטעום ולאזן תוך כדי כדי להגיע לטעם ולמרקם המושלמים.
והכי חשוב — טחינה זה בריא. ההכנה לוקחת רק 5 דקות, אז יאללה לכו להכין 🙂
2 – 3 מנות
מרכיבים:
3/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
מעט פפריקה אדומה מרוקאית
מעט פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. לערבב טחינה ומים למרקם קרם אחיד וחלק, אפשר להכין במעבד מזון ולהוסיף מים באיטיות עד שמגיעים למרקם הרצוי, להוסיף את המיץ הלימון, שום, מלח ופלפל.
2. לאזן טעמים להעביר לקערה מעל לפזר מעט פפריקה ופטרוזיליה קצוצה.
For the recipe in English:
Tahini Sauce Recipe



