מרק פלפלים אדומים
אני רוצה לחלוק אתכם מתכון אהוב במיוחד ולמה אהוב במיוחד ? אני מכינה אותו כל השנה גם בימים חמים זה מרק של בית סיר שאני מעלה על האש ואני לא מפסיקה לחייך כי אני יודעת מה ממתין לי.
שימו לב שתי ציפורים במכה אחת, אני מנצלת את ההזדמנות ומכניסה הרבה פלפלים לתנור אם כבר מרק פלפלים אדומים אז סלט פלפלים חריף על הדרך זה חובה, מרק מעולה לארוחה טובה או לאירוח.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
2 כרישות (החלק הלבן) חתוכות קטן / 2 בצלים חתוכים קטן
800 ג' עגבניות מרוסקות (קופסא)
ליטר מים (4 כוסות)
5 פלפלים אדומים גדולים חצויים ללא העוקץ ומנוקים
גזר חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות דק
כף מלאה רסק עגבניות
תבלינים:
כף שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כף סוכר
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 – 190 מעלות ולסדר תבנית עם נייר אפייה.
2. לסדר את הפלפלים על הנייר אפייה כשהצד הקעור כלפי מעלה לאפות כ 40 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחימים, לקרר ולקלף את הקליפה.
3. לחמם סיר בינוני עם 4 כפות שמן להתחיל בטיגון הכרישה עד הזהבה קלה להוסיף את השום ולהמשיך לטגן.
4. לחתוך את הפלפלים לקוביות להוסיף לסיר יחד עם הגזר, עגבניות מים סוכר ותבלינים.
5. לכסות לבשל כ 45 דקות לטחון את המרק לבדוק טעמים ולהגיש.



