בטטות מקורמלות בתנור
בטטות זה אחד הירקות הכי יפים שיש לנו ומתבקש לעשות איתן משהו טוב. בטטות אפויות מקורמלות זאת תוספת נהדרת. האפייה עושה רק טוב לבטטות — הן מקבלות קירמול עדין והטעם נהדר.
לא צריך יותר מידי דברים, להיפך — אני משתמשת במעט דברים בשביל שהטעם הטבעי של הבטטה יורגש. תראו את הצורה היפהפייה של הבטטות. הסברתי בתמונות איך הכנתי וזה יצא מקסים — בטטות מתקתקות ורכות. להגיש ולקצור מחמאות.
3 – 4 מנות
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
מרכיבים:
3 בטטות גדולות
2 כפות דבש / סילאן
5 – 6 כפות שמן זית
מלח – פלפל
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
הכנות:
1. במידה והבטטה גדולה מאוד, (ענקית) לחצות אותה לשניים. לקלף את הקליפה של הבטטות ולחתוך לאורך לפרוסות בעובי בינוני.
2. יש תמונות מפורטות, עדיף לרדת למטה. לשים פרוסת בטטה בין 2 שיפודים, לעשות חריצים אחד ליד השני (השיפודים ימנעו את הירידה עד למטה), להפוך ולעשות חריצים באלכסון.
3. לחמם תנור ל-200 מעלות ולסדר בתבנית עם נייר אפייה. לערבב שמן זית ודבש ולהבריש את פרוסות הבטטה משני הצדדים. להמליח ולפלפל.
4. לאפות כ-50 דקות.
For the recipe in English:
Caramelized Sweet Potatoes








