עוגת דבש מנצחת
עוגת הדבש הזאת היא הכי פשוטה ורכה שהכנתי. היא מושלמת לראש השנה ומה שהכי מיוחד בה זה המרקם. היא רכה באופן מיוחד — ממש נמסה בפה. יש כאן שילוב של טעמים שאני לא אגלה לכם, תכנסו למתכון ותראו בעצמכם. נאמר שיש כאן טעם שכל אחד אוהב.
לא אוהבים לאפות? זאת בדיוק העוגה בשבילכם — אי אפשר לפשל איתה. ורק שתדעו, הסוד של העוגה הוא מים, כן מים. זה נותן מרקם מעולה ורך. העוגה יוצאת כל כך רכה וטעימה, מומלצת בחום.
אינגליש קייק / קוטר 18
מרכיבים:
180 מ"ל מים רותחים (שלושת רבעי כוס)
2 כפיות א. נס קפה
כפית א. קקאו
חצי כפית קינמון
2 ביצים
120 ג' סוכר (חצי כוס סוכר)
210 ג' קמח (כוס וחצי)
כפית וחצי א. אפייה
חצי כפית א. סודה לשתייה
180 ג' דבש (חצי כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
הכנות:
1. קודם כל להתחיל עם המים הרותחים: לערבב עם הנס קפה, א. קקאו וקינמון. להשאיר בצד שיתקרר מספר דקות.
2. לחמם תנור ל-180 מעלות.
3. לטרוף ביצים וסוכר למשך מספר שניות. להוסיף את המים והשמן, לטרוף עוד מספר שניות ולהוסיף את הדבש.
4. לערבב קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. להוסיף את הנוזלים ולערבב לתערובת אחידה ונוזלית.
5. לאפות כ-50 דקות. העוגה רכה וקפיצית עם צבע נהדר.
*הבלילה נוזלית, חשוב לערבב עד שכל גושי הקמח מתמזגים, לכן חשוב לערבב טוב. אפשר גם במיקסר במהירות נמוכה.
For the recipe in English:
Best-Ever Honey Cake




