מרק כתום מתכון מנצח
בימים האחרונים מזג האוויר הפך להיות קר אני הולכת ברחוב ואני מפנטזת על מרק חם שישרוף לי את הלשון, אז החורף הגיע פה ושם יש טפטוף והחשק למרק בטטה סמיך ועשיר עם גזר רק מתגבר אני מאוד אוהבת את השילוב של בטטה וגזר.
במקום המרק עדשים הקבוע שלי העמדתי סיר מרק כתום על האש שהתאים לי בצורה מושלמת בגלל המזג האוויר הקפוא ששרר בחוץ, בשנים האחרונות מרק כתום הפך להיות מרק שאפשר למצוא אותו כמעט בכל מטבח בשינויים קלים פה ושם.
מה שלא השתנה זאת אהבה למרק טחון סמיך וקטיפתי חם מאוד, להחזיק את הכוס החמה בשתי ידיים ולתת מרק לחמם את כל הגוף טעימה אחר טעימה כבר מרגישים יותר טוב ועכשיו אפשר לקחת מנה נוספת.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
5 – 6 גזרים בינוניים (גזרים קטנים מאוד כ 10 יחידות)
שתי בטטות בינוניות
שני בצלים
25 ג' חמאה / 4 כפות שמן
תבלינים:
מעט אגוז מוסקט
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
אופציה:
כוס שמנת לבישול
הכנות:
1. לחתוך את הירקות גס לחמם סיר בינוני עם 3 כפות שמן + החמאה לטגן את הירקות כ 5 דקות ומידי פעם לערבב.
2. להוסיף תבלינים לכסות במים וקצת יותר להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל כ 40 דקות עד שהירקות רכים (לבדוק עם סכין).
3. לטחון למחית חלקה ללא גושים לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
4. מי שרוצה להוסיף את השמנת להוסיף עכשיו דקה על האש ולהוריד.


גולשים מכינים וממליצים:
לימור : "מרק אליפות. לא להאמין כמה טעים..ואפילו לא הוספתי שמנת..מושלם למי שאוהב מרקים קלילים ומתקתקים"


