יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים מתכונים לראש השנה עוגות וקינוחים עוגות תפוחים

שטרודל תפוחים מבצק פילו

20 יוני 2012
(Visited 53,313 times, 1 visits today)
שטרודל תפוחים מבצק פילו

שטרודל תפוחים מבצק פילו

שטרודל תפוחים מבצק פילו – קינוח קל, פריך ועם ניחוח של בית
יש מתכונים שגורמים לבית להריח כמו מאפייה קטנה של סבתא, והשטרודל הזה בראש הרשימה.
בצק פילו דקיק ופריך, תפוחים רכים עם ניחוח קינמון, ונגיעה קטנה של מתיקות זה כל מה שצריך כדי ליצור קינוח שנראה מושקע אבל בעצם הכי פשוט שיש.
אני אוהבת להכין אותו כשמתחשק משהו מתוק בלי יותר מדי התעסקות, רק למלא, לגלגל ולתנור.
והריח שממלא את המטבח בזמן האפייה? אי אפשר לעמוד בפניו.
זה אחד הקינוחים שתמיד נעלמים מהמגש עוד לפני שהספקתי לקרוא לכולם לבוא לטעום.
אפשר להגיש חמים עם אבקת סוכר, עם כדור גלידה או אפילו עם קפה טוב ליד. כל האפשרויות נכונות, העיקר שיהיה טעים וחמים מהתנור.

קל להכנה | בלי שמרים | מתאים לאירוח | פריך וזהוב | מריח מושלם בתנור | מושלם עם גלידה או קפה

4 שטרודלים

מרכיבים:

• חבילת בצק פילו (12 דפים)

• 6–7 תפוחים גדולים

• לימון גדול

• ¾ כוס סוכר חום דמררה

• כפית גדושה קינמון

• מעט אגוז מוסקט

• חצי כוס פירורי לחם

• סוכר לפיזור

• ספריי שמן או חצי כוס שמן

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

הכנות:

1. לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות (חשוב!) ולהעביר לקערה. לסחוט מעל את הלימון ולערבב טוב כדי שכל קוביות התפוחים יצופו במיץ. להוסיף סוכר חום, קינמון, אגוז מוסקט ופירורי לחם ולערבב שוב.

2. להשאיר את התערובת בצד ל־30 דקות. בזמן הזה התפוחים מתרככים קלות וסופגים את כל הטעמים, אין צורך לבשל אותם מראש.

3. לפרוס עלה פילו, להבריש בשמן ולהניח עליו עלה נוסף. לשמן שוב ולהוסיף עלה שלישי. בסך הכול 3 עלים בכל פעם, כולם משומנים. לפזר מעט סוכר, להניח שורה נדיבה מהמילוי לאורך הבצק (קצת אחרי ההתחלה) ולהתחיל לגלגל לרולדה.

4. להעביר את הרולדות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולתת שימון אחרון מלמעלה. בינתיים לחמם תנור ל־180 מעלות.

5. לאפות כ־30 דקות עד שהרולדות מזהיבות יפה. יוצאות 4 רולדות פריכות עם מילוי תפוחים ריחני ומשגע.

6. מומלץ להגיש חם, לפרוס וליהנות מההתפצחות של הבצק. חלום של שטרודל!

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

טיפים קטנים עם חיוך 😊 (ושדרוגים טעימים)

  • אם נתקעתם בלי פירורי לחם, אפשר להשתמש בקצת קמח מצה או ביסקוויטים טחונים – עובד נהדר!

  • אל תוותרו על הסחיטה של הלימון, הוא שומר שהתפוחים יישארו בהירים ונותן רעננות עדינה.

  • רוצים גרסה עוד יותר עשירה? הוסיפו כמה אגוזי מלך קצוצים למילוי.

  • אין לכם פילו? גם בצק עלים יעבוד מצוין, רק תפשירו אותו מראש ותאפו עד שהוא מזהיב יפה.

  • את השטרודל הכי כיף לאכול כשהוא חמים, עם כדור גלידת וניל בצד (ולא צריך תירוץ).

זה נעלם מהצלחת עוד לפני שהספקתם לומר "רק פרוסה אחת".

שטרודל תפוחים מבצק פילושטרודל תפוחים מבצק פילושטרודל תפוחים מבצק פילושטרודל תפוחים מבצק פילושטרודל תפוחים מבצק פילושטרודל תפוחים מבצק פילו

גולשים מכינים וממליצים:

אסתר : "שטרודל מעולה. תודה ניקי על עוד אחד מהמתכונים הנהדרים שלך."

אופירה : "וואו ניקי!!! פשוט וואוו, מושלם!!
טעים בטירוף! תודה רבה!"

הרשם
עדכן
249 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן