עוגת מייפל ואגוזים בחושה
אהבה ממבט ראשון או יותר נכון לומר מהטעימה הראשונה אין על עוגת מייפל עוגה עם טעם של עוד, אם אתם מחפשים עוגה קלה רכה טעימה וממכרת שתוך 10 דקות נכנסת לתנור הגעתם למקום הנכון.
אני שנים משתמשת בסירופ מייפל ובעוגות זה פשוט קסם איזה טעם מופלא הסירופ נותן יואוו איך טעים לי, מרקם רך שכיף לאכול הוספתי אגוזים שיתנו את הטעם המיוחד שלהם ורציתי את הקראנץ בכל ביס.
עוגה יפהפייה קלה בטירוף שלא תפסיקו ליישר הכי קלאסית ליד הקפה.
תבנית 24
מרכיבים:
4 ביצים L
150 ג' סוכר (3/4 כוס)
180 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
180 מ"ל מים (שלושת רבעי כוס)
חצי כף תמצית וניל
280 ג' קמח (2 כוסות)
100 ג' אגוזים גרוסים (כוס)
2 כפיות א. אפייה
סירופ מייפל (החיקוי סבבה)
הכנות:
1. להקציף ביצים וסוכר במשך שתי דקות במהירות בינונית להוסיף את השמנת, מים והשמן ולהקציף עוד כמה שניות, להוסיף את הקמח, 3/4 כוס אגוזי מלך וא. אפייה, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.
2. לשמן את התבנית למלא עם הבלילה מעל להזליף כרבע כוס סירופ מייפל וקצת לערבב ולפזר מעל את מה שנותר מהאגוזים.
3. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לאפות כ 40 דקות.
4. כשהעוגה יוצאת מהתנור להזליף מעל חצי כוס סירופ מייפל.





