פאי לימון מעולה!
מתכון ביתי מושלם שמשלב חמיצות ומתקתקות בכל ביס
אני חייבת לשתף אתכם בקינוח הזה כי הוא פשוט מדהים, פאי לימון הוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין ואפילו יותר לאכול! חמיצות נעימה של הלימון והמתיקות המדויקת של הקרם נפגשים יחד על בסיס פריך ומעל הכל שכבת מרנג זהובה וקלילה שיוצרת שילוב בלתי נשכח. כל ביס מרגיש כמו חגיגה קטנה, משהו שממלא את הבית בריח נהדר ומעלה חיוך אוטומטי.
אני אוהבת להכין את הפאי הזה כשיש לי זמן לפנק את עצמי ואת האנשים שאני אוהבת. זה קינוח שמרגיש מרשים ומיוחד גם אם ההכנה שלו יחסית קלה, והכי כיף לראות איך שילוב פשוט של לימון, ביצים וסוכר הופך לפאי נהדר שמרשים את כולם. כל הכנה היא הזדמנות ליהנות מהרגעים הקטנים במטבח, לשחק עם טעמים ולהרגיש את השינוי הקטן שמביא כל רכיב.
מה שאני הכי אוהבת בפאי הזה הוא הגמישות שלו אפשר להגיש אותו כפי שהוא, או לשדרג מעט עם גרידת לימון, פירות טריים או כמה קוביות תפוז מסוכר. המרנג הזהוב והקל מעל הקרם נותן לפאי מראה חגיגי ושובה לב, ומוסיף קלילות שמתאימה לשילוב המתיקות והחמיצות. כל מי שטועם ממנו מיד מבין למה אני מתלהבת כל כך, והחיוך על הפנים שלהם עושה את כל ההשקעה שווה.
קל להכנה | רענן וטעים | שילוב מושלם של חמיצות ומתיקות | מתאים לארוחות ערב ולאירוח | קינוח מרשים מבלי להתאמץ
תבנית פאי 24 מתפרקת
מרכיבים:
150 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
100 ג' סוכר (חצי כוס)
240 ג' קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
חלמון
מלית:
4 חלמונים (צהוב)
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
80 מ"ל מיץ לימון טרי (שליש כוס)
2 כפיות גרידת לימון
40 ג' קורנפלור (2 כפות גדושות)
כוס וחצי מים (360 מ"ל)
מרנג:
100 ג' סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים (לבן)
הכנות:
קצר ולעניין בלי להסתבך 😉
לעבד את הבצק במיקסר, לקרר ולרדד לעלה דק שמתאים לתבנית הפאי. לחורר את הבצק, ולאפות אפייה עיוורת עד שהדפנות מזהיבות קלות. להכין את קרם הלימון על ידי בישול הקורנפלור במים, להקציף חלמונים עם סוכר, להוסיף מיץ לימון, גרידה ותערובת הקורנפלור, לצקת על הקרם הקלתית האפויה ולאפות עד שהקרם כמעט מתייצב.
להקציף חלבונים וסוכר, למרוח או להזליף מעל קרם הלימון ולאפות עד שהמרנג מזהיב.
מכאן עוברים להכנה המלאה צעד אחרי צעד:
1. לשים בקערת המיקסר את קוביות החמאה, סוכר והקמח ולעבד בעזרת וו המגל עד שהתערובת פירורית. להוסיף את החלמון ולעבד לחתיכות גסות, לעצור, לאסוף לכדור ולעטוף בניילון נצמד, לקרר כשעה.
2. לקמח את משטח העבודה ולרדד את הבצק לעלה דק. להניח בתבנית פאי מתפרקת ומשומנת, להצמיד את הבצק לדפנות ולהקפיד שיהיה צמוד כמו שצריך, ולהסיר את שאריות הבצק.
3. להקפיא 30 דקות ולחורר מספר חורים בעזרת מזלג. לאפייה עיוורת לשים נייר אפייה מקווצ'ץ על הקלתית ולשים עליו מה שיש זמין בבית: שעועית, חומוס, ואפילו אורז הכל הולך, העיקר למלא את הקלתית באופן יסודי כדי שהבצק יישאר במקום ולא יזוז. לאפות כ-18 דקות, להסיר את המשקולות ולהחזיר לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות.
4. לערבב קורנפלור עם חצי כוס מים עד המסה מלאה, לחמם מחבת עם כוס מים נוספת, להוסיף את תערובת הקורנפלור ולבשל כ-2 דקות תוך ערבוב עד שהקרם מסמיך, לקרר חמש דקות.
5. בהקצפה בקערת המיקסר, להקציף חלמונים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף סמיך וצהבהב, להוסיף מיץ לימון וגרידה ולהקציף עד שהכל אחיד, להוסיף את תכולת המחבת (מים וקורנפלור) ולהקציף עוד שתי דקות.
6. לחמם תנור ל-150 מעלות, לצקת את תערובת הלימון על הבצק האפוי ולאפות כ-30–35 דקות עד שהתערובת כמעט מתייצבת.
7. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב מאוד, למרוח או להזליף על הפאי, להפעיל תנור ל-180 מעלות ולשים את הפאי בחלק העליון עד שהמרנג מזהיב, לשים לב שזה קורה מהר.
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
טיפים קטנים עם 😊 (ושדרוגים טעימים):
*כדאי להכין את הקלתית מראש ולשמור במקרר או במקפיא עד ההכנה, זה חוסך זמן ביום ההגשה.
*אפשר להקפיא את הפאי אחרי האפייה ולחמם קלות לפני ההגשה, הוא שומר על הטעמים והמרקם.
*מי שרוצה, יכול לוותר על המרנג ולהזליף קצפת או פירות טריים מעל, זה יוצא גם טעים וגם יפה על השולחן.
*גרידת לימון טרייה תמיד מוסיפה חמיצות רעננה וטעם עשיר יותר.
*כדי לרענן את המראה והטעם אפשר להוסיף פרוסות דקיקות של לימון או פירות יער טריים מעל המרנג או הקצפת.
*לגרסה קצת שונה, מומלץ לשלב במילוי גם מעט גרידת תפוז זה נותן נגיעה מיוחדת ומרעננת.
אין כמו לפתוח את התנור ולגלות פאי לימון משובח, עם קרם רענן ומרנג זהוב, שמכניס את הבית בריח מתוק וחמוץ בדיוק במידה. כל ביס פשוט עושה טוב בלב ומזכיר שהדברים הכי פשוטים יכולים להיות הכי טעימים😊




גולשים מכינים וממליצים:
מירי : "עשיתי את הפאי בסופהשבוע האחרון. זה הפאי היחידי שהזכיר לי טעם בלתי נשכח של סבתי ז"ל שהיתה מכינה את הפאי הזה. היחידה שהצליחה להגיע לכמעט אותו טעם היא קונדיטוריה מוכרת שלא אזכיר את שמה.. המתכון שלך עולה פי כמה על אותה קונידטוריה. שאפו!!! כנ"ל עוגת הטורט עם הקצפת והתותים שהקדשת לסבתך ז"ל. גן עדן אמיתי. באמת תודה ניקי""
שני : "תודה רבה לך על המתכון המוצלח הזה ועל עוד רבים וטובים,כול מתכון שלך יוצא לי מעדן:)"
נוי : "רק רציתי לפרגן, הכנתי אתמול והוא פשוט מדהים! יצא יפה וגם כלכך טעייםם. לא כלכך חובבת פאי לימון, אבל הכנתי בשביל הבן זוג ואפילו אני אהבתי. השילוב בין החמיצות של הלימון למתיקות פשוט מושלם-לא כדאי לשנות כלום בכמויות!
ובלי קשר, כל המתכונים שלך מדהימים! עושה חשק להכנס ולבשל…
תודה לך!"
דבורה : "אני כבר מכינה את הפאי פעם שנייה!!!
הוא קצר מחמאות רבות"
שירלי : "יצא מושלם (כרגיל… כמו כל המתכונים שלך…) תודה רבה רבה!!!!:
רייזל : "בעלי ביקש שפעם הבאה אני אכין שניים :-)"
שרה : "הכנתי לחג יצא מדהים! ברגע שהגיע לשולחן נגמר,
תודה רבה."
לימיצ : "באתי להתלונן! אני מוזמנת לארוחת ערב אצל שף חובבני פעם בחודש בערך מזה כשנתיים. לפני מעל שנה הבאתי את הפאי לימון,כי השף לא מכין קינוחים, ומאז אני
1. מוזמנת כל הזמן
2. לא פותחים לי את הדלת אם אין בידי את הפאי לימון שלך!!
להערכתי הכנתי אותו לפחות.. 12-15 פעמים בשנתיים האחרונות. הוא תמיד יוצא מושלם. לי נמאס כבר,אבל זה לא מענין אף אחד;) אני מנסה לפתות עם כל מיני קינוחים אחרים ושום כלום. רק את "זה" הם רוצים
בפעם האחרונה שהוזמנתי ההתרעה היתה קצרה מדי,אז קנינו פאי לימון בקונדיטוריה נחשבת ברמת השרון…..
הפאי התקבל,אבל בעיקום אף, מחר אני מוזמנת שוב והפאי שלך בתהליך הכנה:)"
יעל : "יצא טעים בטירוף!"


