מיני קראנץ שמרים אישי
עוגות שמרים שוקולד קלאסיות: רכות ונימוחות
כולנו אוהבים את הרגע הזה של שבת בבוקר, או אפילו סתם אחרי צהריים רגיל, כשהבית מתמלא בריח של מאפה שמרים טרי. אבל רגע, הבעיה היא שלפעמים עוגת שמרים שלמה מרגישה כמו פרויקט גדול מדי. וכידוע, מרגע שהיא יוצאת מהתנור, מתחיל הבלגן: צריך לחלק אותה, וכל ילד רוצה את החלק עם הכי הרבה שוקולד!
אני מצאתי את הפתרון המושלם: מיני קראנץ' שמרים אישי מתכון קל (אני מרגישה כאילו ניחשתי את המספרים הזוכים בלוטו). אלו רולדות שמרים קטנות בגודל ביס שמשלבות פריכות מטורפת מבחוץ ונימוחות חלומית מבפנים. זו לא רק עוגה: זו מנה אישית, מושקעת, והיא נותנת לכל אחד להרגיש שהוא קיבל את הפינוק המיוחד שלו.
המתכון הזה הוא קל להכנה, מושלם לאירוח או סתם לקפה של הבוקר, והוא מוכיח שלא צריך להסתבך כדי להרשים. לכן אני חייבת להכריז: מיני קראנץ' שמרים אישי מתכון קל זה הדבר הבא במטבח שלכם. הילדים קוראים להן "פצצות קראנץ'" ואני קוראת להן "השקט הנפשי שלי".
24 יחידות
מרכיבים:
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
40 ג' אינסטנט וניל (2 כפות)
240 מ"ל חלב חמים (כוס)
2 חלמונים (צהוב)
140 ג' חמאה רכה
סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
אני מוסיפה אפשרות לבצק פרווה:
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
100 מ"ל שמן (קצת יותר משליש כוס)
260 מ"ל מים נעימים (מעט יותר מכוס)
ביצה טרופה
הכנות:
1. להכנת הבצק והתפחה ראשונה: לשים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים. לערבב קלות, להוסיף את המלח, האינסטנט וניל, החלב, החלמונים ולבסוף את החמאה. לעבד במשך כ-8-10 דקות לבצק גמיש וחלק. לאסוף לכדור, להניח בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
*להכנת הבצק פרווה: לשים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים היבשים. לערבב קלות. להוסיף את המלח, השמן והמים. לעבד במיקסר עם וו לישה (במהירות נמוכה-בינונית) במשך כ-8 – 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וקצת דביק. לאחר מכן, לאסוף את הבצק לכדור בידיים משומנות קלות, להניח בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מילוי: להוריד את נפח הבצק ולחלק אותו לשני חלקים. לרדד כל חלק למלבן. לחתוך לריבועים בגודל המתאים ( ו- ס"מ), למרוח שכבת שוקולד דקה (או מילוי אחר) ולגלגל לגליל הדוק.
3. ליפוף ועיצוב: לחצות כל גליל לאורכו באמצעות סכין חדה. ללפף את שתי הרצועות החצויות זו סביב זו, כך שפני המילוי יבלטו החוצה.
4. הכנת הסירופ: להרתיח בסיר קטן מים, סוכר ותמצית וניל במשך מספר דקות. לכבות את האש ולהניח לסירופ להתקרר מעט.
5. התפחה שנייה ואפייה: לסדר את הקראנץ המוכנים בתבנית אפייה. לכסות ולהתפיח שוב כ-15-20 דקות. לחמם תנור מראש ל- מעלות. להבריש בביצה טרופה רגע לפני הכניסה לתנור. לאפות כ-25-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות לחלוטין.
6. הברשת הסירופ: מיד עם יציאת העוגות החמות מהתנור, להבריש אותן בנדיבות ובמהירות עם הסירופ המוכן.
טיפ לעסיסיות ורכות:
לאחר סיום האפייה והברשת הסירופ, לכסות את העוגות מיד במגבת מטבח נקייה ויבשה למשך כ-10 דקות. האדים הכלואים מתחת למגבת יוצרים סביבה לחה, ששומרת על העוגות רכות ונימוחות, במקום שיתקשו כשהן מתקררות.
For the recipe in English:
Mini Chocolate Yeast Rugelach









