יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מתכוני עוגות גבינה לשבועות עוגות גבינה עוגות וקינוחים

עוגת גבינה של פעם

5 אוגוסט 2015
(Visited 32,526 times, 2 visits today)
עוגת גבינה של פעם

עוגת גבינה של פעם

לכולנו יש את הטעמים האלה מהילדות; הטעמים שמלווים אותנו כל החיים. לא משנה כמה דברים חדשים נטעם – אין כמו הטעם של פעם, זה שנוגע בדיוק בנקודה של הרגש.

העוגה הזאת היא הלב של המטבח שלי כבר שנים. תחתית ביסקוויטים טעימה, מעליה שכבת גבינה אפויה קרמית – פשוט יאמי! כל העניין פה הוא השילוב המנצח שבין הגבינה לביסקוויטים, והפעם גם זילפתי פרחי וניל, בשביל היופי וגם בשביל הטעם.

היא פשוטה ביותר אבל הכי משובחת שיש. אפשר להכין אותה בכיף יומיים מראש, והיא רק הולכת ונהיית טובה יותר. רוצים לדעת מה הסוד שלי? אבל שיישאר בינינו… אני חותכת את העוגה לקוביות קטנות, ככה היא איכשהו לא נגמרת מהר.

איזה כיף לחזור ככה לטעמי הילדות. ואל תשכחו – גם אם היא נגמרה מהר, אז מה? תמיד אפשר להכין עוד אחת!

תבנית מרובעת 25X25

מרכיבים:

בסיס:
150 ג' ביסקוויטים בהיר / כהה
2 כפות סוכר חום דמררה
100 ג' חמאה מומסת

שכבת הגבינה:
700 ג' גבינה לבנה 9%
(אפשר להוסיף 2 – 3 מעדני וניל)
150 ג' כוס סוכר (שלושת רבעי כוס)
2 ביצים L
2 כפות קורנפלור
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

קרם להזלפה:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
120 מ"ל חלב (חצי כוס)
40 ג' אינסטנט וניל (2 כפות)
כף גדושה סוכר

הכנות:

1. לטחון את הביסקוויטים במעבד מזון עד לקבלת חתיכות קטנטנות. להוסיף את הסוכר והחמאה המומסת, לבצע ערבוב קצר – ולעצור.

2. להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה ולשטח את תערובת הביסקוויטים באופן שווה על הבסיס. חשוב ממש לעבור עם גב הכף ולהדק טוב-טוב את הפירורים, כדי שהתחתית תצא יציבה ולא תתפרק בהגשה.

3. לחמם מראש את התנור ל-200 מעלות.

4. לערבב בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, הסוכר, הקורנפלור, הביצים ואינסטנט פודינג הווניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. להעביר את הבלילה לתבנית מעל שכבת הביסקוויטים, לשטח באופן שווה ולאפות במשך 10 דקות. לאחר מכן, להנמיך את החום ל-150 מעלות ולאפות עוד 25 – 30 דקות, עד שהדפנות יציבות והאמצע עדיין מעט נע ורוטט.

5. לקרר את העוגה בחוץ ואז להעביר למקרר למשך מספר שעות לפחות, כדי שהיא תתייצב ותגיע למרקם הקרמי המושלם שלה.

6. להקציף את מצרכי הקצפת עד לקבלת קרם יציב ולהזליף פרחים או כל צורה אחרת שאוהבים על פני העוגה. לקרר לפחות שעה נוספת להתייצבות, ואז לחתוך לקוביות – או פשוט להשאיר אותה שלמה.

— ✨ —

הצעת הגשה:

  • הגשה בקוביות: לסדר את הקוביות על צלחת גדולה ושטוחה, עם רווחים קטנים ביניהן כדי שיראו את שכבת הביסקוויטים והזילוף מלמעלה.

  • תוספת פירות: אם רוצים להוסיף קצת צבע, אפשר להניח בצד הצלחת כמה תותים חצויים או פירות יער טריים.

  • בסגנון אישי: אפשר להניח כל קובייה בתוך מנז'ט (עטרת נייר) פשוטה. זה נראה מסודר, מזמין, והכי נוח לאורחים פשוט לקחת ביס וליהנות.

הכנה מראש:

  • הזמן המושלם: מומלץ להכין את העוגה יומיים מראש. בזמן הזה הטעמים של הגבינה והביסקוויטים מתמזגים, והמרקם הופך ליציב וקרמי הרבה יותר.

  • שלב הזילוף: את הקצפת והזילופים כדאי להוסיף ביום ההגשה או ערב לפני, כדי שהווניל יישאר יציב.

  • אחסון: לשמור במקרר בכלי אטום כדי שהעוגה לא תספוג ריחות. היא נשמרת מצוין עד 4-5 ימים, אם היא לא מתחסלת לפני כן.

עוגת גבינה של פעם עוגת גבינה של פעםעוגת גבינה של פעם

הרשם
עדכן
160 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן