עוגת שוקולד עסיסית גדולה
אני יודעת שיש הרבה עוגות שוקולד באתר, אבל תמיד טוב שיש עוד עוגת שוקולד טובה. לכן, אני מוסיפה עוד אחת שיהיה כמה שיותר מבחר. חוץ מזה, זאת הזדמנות טובה להכיר לכם את אחת מעוגות השוקולד הראשונות שלי.
כשהילדים היו קטנים הכנתי אותה המון לימי ההולדת שלהם. רוצים לדעת מה הסוד של העוגה? היא שוקולדית, רכה, עשירה, נימוחה ועסיסית. מרקם מעולה במיוחד לאוהבי השוקולד — כיף לאכול אותה.
היא מסוג העוגות שקשה לעמוד בפניהן, תדמיינו את הטעם הנהדר שלה ותלכו להכין.
תבנית 26
מרכיבים:
5 ביצים
350 ג` סוכר (כוס ושלושת רבעי)
200 ג` חמאה / 200 מ"ל שמן (קצת יותר משלושת רבעי כוס)
חצי כוס אבקת קקאו
360 מ"ל מים (כוס וחצי)
קורט מלח
70 ג` שוקולד חלב / מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
300 ג` קמח (2 כוסות + 2 כפות)
כפית וחצי א. אפייה
ציפוי שוקולד:
200 מ"ל שמנת מתוקה (מעט יותר משלושת רבעי כוס)
200 ג` שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לשים במחבת חמה חמאה, כוס סוכר, קקאו, מלח, מים ושוקולד לערבב על אש נמוכה עד שהכל אחיד, לצנן כ 10 דקות.
3. לשים במיקסר את הביצים ושארית הסוכר ולהקציף מספר שניות, להנמיך את המהירות ולהוסיף תוך כדי את תערובת השוקולד, להוסיף את השמנת והקמח לסירוגין.
4. להעביר את הבלילה לתבנית משומנת ולהכניס לתנור, לאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.
5. ציפוי שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה יחד עם הממרח שוקולד, בסיר קטן לחמם את השמנת עד סף רתיחה להוריד מהאש ולצקת על קוביות השוקולד לערבב עד שהכל אחיד.
6. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את הקרם באופן שווה.
For the recipe in English:
Easy Chocolate Cake Recipe


גולשים מכינים וממליצים:
הילה : היי ניקי אז הכנתי את העוגה ליום הולדת 5 של הבן שלי והיא יצאה פשוט מ ד ה י מ ה !!!!!! כל כך טעימה אין לי מילים.
פנינה : "אני מכינה את העוגה הזו כבר כמה שנים. אין אין אין על המתכון הזה! עוגה נהדרת, עסיסית, מושחתת (במובן הטוב) קיבלתי מחמאות מסבתות שטעמו בימי הולדת, ממליצה על האתר שלך תמיד! תודה רבה!"


