מוס מנגו
אני רוצה לחלוק אתכם קינוח חביב במיוחד. אני ממתינה בקוצר רוח להופעת המנגו כל שנה בשביל להכין את המוס, בכוונה הלכתי על קינוח פשוט ללא אפייה, ללא מצרכים מיוחדים, בלי ג'לטין והדבר המרכזי הוא המנגו.
יוצא מוס קרמי, רך וטעים בטעם מנגו ואפילו מתאים למי שלא אוהב מנגו ובימים חמים במיוחד, כשמחפשים לאכול משהו קר וצונן, זה קינוח נהדר. תכינו ותראו איך הכוסיות הקטנות האלה מתחסלות.
10 כוסיות קטנות
מרכיבים:
250 ג' מחית מנגו (כוס)(עדיפות למאיה)
(2 מנגו בינוניים שטחנתי)
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות)
40 ג' אינסטנט וניל (2 כפות)
2 – 3 כפות סוכר תלוי במתיקות המנגו
פירורי בצק פריך אני מחזיקה קבוע בהקפאה / פירורי ביסקוויטים
תוספת:
שכבת המנגו:
מנגו בינוני בשל ורך (עדיפות למאיה)
2 כפות סוכר
80 מ"ל מים (שליש כוס)
4 כפות מים נוספות
כף קורנפלור
הכנות:
1. לשים כפית פירורי בצק פריך / ביסקוויטים בתחתית כל כוס, להקציף שמנת אינסטנט וסוכר לקצפת רכה להוסיף את המחית המנגו בערבוב עדין עד שהכל מתאחד.
2. למלא את הכוסיות עד 3/4 גובה.
3. שכבת המנגו:
לקלף את המנגו להוריד הבשר כמה שיותר להשאיר רק את הגלעין להעביר למעבד מזון ולטחון למחית אחידה.
4. לשים במחבת שליש כוס מים את הסוכר להרתיח ולערבב עד שהסוכר נמס, לערבב קורנפלור ושארית המים עד שהקורנפלור נמס להוסיף למחבת לערבב עד שמתחיל להסמיך ולהוריד מהאש. להוסיף את מחית המנגו לערבב עד שהכל אחיד ולקרר מספר דקות.
5. לשים כפית יפה מנגו על כל מוס ולקרר כשעה.
For the recipe in English:
Quick Mango Mousse






