עוגת שיש קלאסית ב - 2 דקות הכנה
בא לכם עוגה קלה? אני אפילו לא טורחת להפעיל את המיקסר. זאת אחת העוגות המהירות שלי, אני קוראת לה: "עוגה של הרגע האחרון". אם יש לי אורחים בדרך, או שאביב רוצה משהו מתוק — אני ישר מכינה את עוגת השיש הזאת.
אוטוטו שבת נכנסת, ואיך אפשר שבת בלי עוגה טובה?
2 – 3 דקות הכנה על השעון והיא נכנסת לתנור. עוגת שיש בחושה, קלה, טעימה ועסיסית — לא צריך אפילו להפעיל את המיקסר או למלא את הכיור בכלים. כל אחד חייב שיהיה לו מתכון כזה.
אינגליש קייק חד פעמי
מרכיבים:
2 ביצים L
120 ג' סוכר (חצי כוס + כף נוספת)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא) / ריץ / שמנת צמחית
2 כפיות תמצית וניל
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
180 ג' קמח רגיל (כוס + 4 כפות)
כפית וטיפונת א. אפייה
כף גדושה א. שוקולית
הכנות:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
2. בעזרת מטרפה לטרוף נמרצות ביצים וסוכר, להוסיף שמנת ושמן ולהמשיך לטרוף. לסיים עם קמח ואבקת אפייה ולערבב לבלילה סמיכה וחלקה.
3. להוציא כוס מהתערובת ולערבב עם השוקולית. לשחק עם שתי התערובות לשים פעם זה ופעם זה בסוף לקשקש עם סכין את שני הצבעים.
4. לאפות כ 40 – 45 דקות ולבדוק שקיסם יוצא נקי.
מי שבכל זאת רוצה להשתמש במיקסר:
להקציף ביצים וסוכר כ-20 שניות במהירות בינונית, להוסיף שמנת, שמן, קמח ואבקת אפייה, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד ולהמשיך.
For the recipe in English:
Easy Marble Cake Recipe





