יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים לילדים מתכוני תפוחי אדמה מתכונים ליום כיפור מתכונים לתשעה באב נישנושים טעימים

שקשוקה לילדים ב-10 דקות

22 דצמבר 2025
(Visited 734 times, 3 visits today)
ככה צריך לאכול ביצת עין אמאל'ה כמה טעים!

שקשוקה לילדים ב-10 דקות

שקשוקה לבנה – צבעונית ומלאת טעמים
שימו לב איך הכנתי שקשוקה מהממת  כמעט בלי עגבניות! עם עגבניה אחת בלבד גיליתי דרך חדשה להכין שקשוקה לבנה ומפתיעה בטעמים, שמוסיפה צבע ורכות לכל ביס. המתכון הזה הוא לא סתם שקשוקה זה פינוק ביתי נהדר כזה שמזמין אותך לשבת ליד השולחן ולהתענג על כל רגע, כן גם הגדולים מוזמנים.

הבוקר הזה התחיל עם אביב בבית, אין לימודים, אווירה רגועה של שישי בראנץ’ טעים, החלטתי להשקיע בארוחה עד הסוף והשתמשתי בכל מה שהיה במקרר: תפוחי אדמה, בצל, גבינות ואפילו חסה. (ירדתי על המקרר) שילוב פשוט, אבל צבעוני ומלא טעמים ומרקמים טובים, חלמון נוזלי שנוזל על התפוחי האדמה, גבינה נמסה מעל הכל (התיאור כבר עושה חשק להכין) שמוסיפה את הפינוק המושלם.

ותשמעו את השיא כל ביס צבעוני וטעים, חלמון נוזלי, תפוחי אדמה מטוגנים, גבינה נמסה, וכל מה שצריך זה לטבול את הלחם ולהתענג על הטעמים. שמעתי את אביב ממלמל לעצמו: “זה כל כך טעים” ולבסוף מסכם: “אמא, זה יותר שווה מכל שקשוקה!”

מהיר ב-10 דקות | צבעוני ומפתיע | לילדים ולכל המשפחה | חלמון נוזלי וגבינה נמסה | בלי עגבניות | בראנץ’ שישי מושלם

2 מנות / מנה אחת לאדם מאוד רעב

מרכיבים:

2 ביצים
3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות קטנות
25 ג' חמאה רכה
3- 4 כפות שמן
בצל קטן קצוץ
עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
50 ג' גבינת פטה חתוכה לקוביות קטנות
3 – 4 כפות גבינה צהובה מגורדת
עלה חסה חתוך לרצועות קצרות
מעט פפריקה מתוקה
מלח – פלפל

הכנות:

קצר ולעניין בלי להסתבך 😉

לבשל את קוביות תפוחי האדמה במים מומלחים כ 3 דקות ולסנן, או לטגן מראש עד הזהבה, לחמם מחבת עם שמן וחמאה, להוסיף פפריקה ופלפל שחור ולטגן את הבצל כדקה.
להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן יחד 5–7 דקות עד ריכוך והזהבה. להוסיף את העגבניה לבשל עד שהיא מתרככת לתבל ולהוסיף את הפטה.
ליצור חורים בתערובת, לשבור ביצים, לפזר מעל גבינה צהובה וחסה, לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מכאן עוברים להכנה המלאה צעד אחרי צעד:

1. להרתיח סיר עם מים מומלחים ולבשל את קוביות התפוחי אדמה כ-3 דקות, לסנן ולתת להם להתקרר קצת. לחלופין, אפשר לטגן אותם מראש כ-10 דקות עד שהם מזהיבים ומתקרמלים – יוצא מושלם.

2. לחמם מחבת עם שמן וחמאה, להוסיף כשליש כפית פפריקה וקצת פלפל שחור. להקפיץ את הבצל כדקה עד שהוא מתחיל להתרכך, ואז להוסיף את קוביות התפוחי אדמה ולטגן 5–7 דקות עד שהן רכות וזהובות. להוסיף את העגבניה לתבל במלח ופלפל ולבשל עד שהיא מתרככת, בסיום להוסיף את גבינת הפטה.

3. לעשות שני חורים בתערובת (לדחוף הצידה), לשבור ביצה בכל חור ולפזר חלק מהגבינה צהובה והחסה. לכסות ולטגן עד שהביצים מוכנות לפי הטעם. בסיום, לפזר מעל את שארית הגבינה והחסה.

4. להוריד מהאש ולשבור את החלמון – אמאל'ה, הטעם פשוט מדהים!

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

טיפים קטנים עם 😊 (ושדרוגים טעימים):
🍞 כדי שהטבילה בלחם תהיה מושלמת – השתמשו בלחם פריך או קלוי מעט.
🍳 אפשר להכין את תפוחי האדמה מראש – טיגון קצר לפני נותן קריספיות נהדרת.
🧀 גבינות: אפשר לשלב פטה וגבינה צהובה לפי מה שיש במקרר, יוצא תמיד טעים.
🥗 ירקות נוספים: חסה, תרד או עלים ירוקים אחרים מוסיפים צבע ורעננות.
⏱️ ב-10 דקות בלבד – ארוחת בראנץ’ שישי מושלמת לילדים ולמבוגרים.
🔥 אם רוצים שהשקשוקה תהיה מעט יותר קריספית – טגנו את התפוחי אדמה מעט יותר זמן לפני הוספת הביצים.
🥚 אפשר להוסיף ביצים נוספות – כל אחד יכול להתאים את הכמות.
🌶️ אוהבים קצת חיזוק בטעמים? אפשר להוסיף מעט פלפל חריף קצוץ או פפריקה חריפה בזמן הטיגון – נותן עומק וטעם נוסף, ועדיין שומר על השקשוקה רכה וטעימה.

ככה צריך לאכול ביצת עין אמאל'ה כמה טעים!ככה צריך לאכול ביצת עין אמאל'ה כמה טעים!ככה צריך לאכול ביצת עין אמאל'ה כמה טעים!ככה צריך לאכול ביצת עין אמאל'ה כמה טעים!ככה צריך לאכול ביצת עין אמאל'ה כמה טעים!

הרשם
עדכן
0 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן