חזה עוף בדבש
תקשיבו, חזה עוף זו לא בחירה – זו הצהרה. לדעתי, הוא לוקח בהליכה את כל הבשרים האחרים. למה? כי הוא פשוט שם, תמיד זמין לי במקרר (בדרך כלל בחבילה ששכחתי שקניתי). ואיזה כיף לארגן איתו ארוחה! כל העניין לוקח מספר דקות ספורות, ומשם ישר לצלחת. קל יותר מלהחליט איזה סרט לראות בנטפליקס.
תראו כמה טוב להחזיק את הקסם הלבן הזה בבית: הילדים אוהבים אותו כמעט בכל דרך שהוא מוגש (בטח, אם הוא מצופה וטבול ברוטב). הוא בלי שומן וגדוש בחלבון – מושלם למי ששומר על המשקל וגם לזה שחוזר מאימון וחושב שהרוויח פיצה.
והוא הכי מתאים לאנשים עסוקים שאין להם דקה פנויה. תנו לו 10 עד 15 דקות על השעון, וה"חזה עוף הנהדר" הזה כבר מוגש לשולחן. הוא גורם לכם להרגיש כאילו השקעתם שעתיים, כשבפועל, בקושי הספקתם לשתות את הקפה.
*מועשר בחלבון איכותי ודל שומן *0 פחמימות *מתאים לילדים *מתאים לשומרי משקל *מתאים לספורטאים
3 מנות
מרכיבים:
700 – 800 ג' חזה עוף פרוס לשניצלים או חתוך לחתיכות בינוניות
1/4 כוס שמן זית / קנולה
כף דבש
תבלינים:
שלושת רבעי כף פפריקה
חצי כפית כורכום
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. השרייה: בקערה, לערבב את כל המצרכים ולהשרות את הנתחים למשך כשעה. אם אין לכם זמן, אפשר לוותר על שלב ההשרייה.
2. טיגון: לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן על אש בינונית. לטגן את נתחי חזה העוף משני הצדדים עד שיזהיבו קלות, ומיד להוריד מהאש.
טיפ:
אפשר להכין פסטה ולערבב אותה עם הנוזלים והטעמים שנותרו במחבת. (הרוטב שנוצר נהדר לשדרוג הפסטה!)
For the recipe in English:
Chicken Breast in Honey


גולשים מכינים וממליצים:
בת שבע : "וואוווו!!!! חיפשתי משהו קליל להכין ושונה מהחזה עוף שאני עושה בדרך כלל ויצא אליפות!!!! הכנתי גם את התפוחי אדמה שהמלצת ויצא לא פחות ממושלם!"
בר : "תודה רבה על המתכון יצא לנו סוף הדרך!"
רחלי : "מתכון מעולה!!! עושה אותו לפחות פעמיים בשבוע"


