פתיתים אדומים
פתיתים אדומים שילדים אוהבים
פתיתים אדומים הם תמיד הכוכב של הארוחה אצל הילדים שלי. כבר מהריח שמגיע מהסיר הם מתלהבים וממהרים להגיע אל השולחן. זה רגע קטן שמחבר את כולם סביב ארוחת הצהריים וכמעט תמיד מוביל לחיוכים וצחוקים קטנים.
הטעם של הפתיתים קונה את כולם וגם המבוגרים אוהבים, פריכים, עשירים ומלאי צבע, הפתיתים האדומים האלה הופכים כל ארוחת צהריים לרגע טעים, גם כשיש מעט זמן במטבח. תוך כמה דקות בלבד הפתיתים מוכנים, בלי להכין תוספות מסובכות וכל אחד יכול לשבת ולהתחיל ליהנות מיד.
והכי טוב זו תוספת שכל המשפחה אוהבת. הילדים אוהבים לבחור את הפתיתים שלהם, קצת להתפנק עם הצבעים והצורות, ואפילו המבוגרים לא מתלוננים. זה בדיוק מה שחוסך זמן, משאיר את הארוחה קלה ומהירה, ומאפשר לכולם ליהנות יחד, בלי לחץ ועם הרבה חיוכים.
מהיר להכנה | צבעוני ומזמין לילדים | טעים ומרוצה את כולם | תוספת קלה לארוחה | מתאים לכל המשפחה
2 – 3 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני קצוץ דק דק
כוס פתיתים (כל צורה שאוהבים)
3 כוסות מים
2 עגבניות רכות קצוצות (לא חובה)
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
תבלינים:
כף שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כף אבקת מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
קצר ולעניין בלי להסתבך 😉
לחמם סיר עם שמן ולטגן בצל עד זהוב קל. להוסיף קוביות עגבניות, לטגן עוד קצת, ואז מים, רסק, סוכר ותבלינים. להרתיח, להנמיך אש ולבשל 15 דקות.
להוסיף פתיתים וכוס מים נוספת, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל 10 דקות, להשאיר עוד 10 דקות. לערבב בעדינות ולהגיש.
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
מכאן עוברים להכנה המלאה צעד אחרי צעד:
1. לחמם סיר קטן או מחבת עם 3 כפות שמן. לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, להוסיף את קוביות העגבניות ולטגן עוד כ-2 דקות תוך ערבוב מדי פעם. לאחר מכן להוסיף 2 כוסות מים, רסק, סוכר ותבלינים.
2. להרתיח, להנמיך לאש בינונית ולבשל 15 דקות. לטעום ולבדוק את הטעמים.
3. להוסיף את הפתיתים וכוס מים נוספת. להביא שוב לרתיחה, לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 10 דקות, ואז להשאיר מכוסה עוד 10 דקות.
4. לפתוח את המכסה, לערבב בעדינות ולהגיש.
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
טיפים קטנים עם חיוך 😊 ושדרוגים טעימים:
-
אפשר להוסיף קוביות ירק קטנות בזמן הבישול כדי לתת צבע וטעם נוסף.
-
ערבוב עדין בסיום שומר על הצבעים והמרקם.
- אפשר להוסיף עם זיתים קצוצים או תירס מתוק – מוסיף צבע וטעם טבעי.
- אפשר להכין גם בלי בצל, פשוט מדלגים על הטיגון. הטעם עדיין נהדר, ואם רוצים אפשר להוסיף מעט שום כתוש להעמקת הטעם.
• • •


גולשים מכינים וממליצים:
אודליה : הכנתי היום את הפתיתים. יצא פשוט מעולה !!!! כל יום חמישי שזה יומי החופשי אני מכינה לילדים משהו מהמתכונים שלך. הכל פשוט מדהים…. תודה תודה על הרעיונות המדהימים
קרן : מעולה!!! נאמר כאן כבר הכל!! תבורכי
קרן : טעים טעים………מה שהיה בסיר נעלם …לא נשאר פירור …!
מיה ב : הכי טעים שיש!!
דנה : "מתכון קליל וטעים בטירוף!!
בכלום זמן ובכלום עבודה
ויש ארוחה מוכנה בזכותך
יש לנו חוויות מתקנות במטבח
אז תודה מכול השבעים ןהמאושרים פה שיהיה לך חג שמח"
מורן : "מושלם!!! הכנתי כמות כפולה לילדים וחברים שלהם… אי אפשר לתאר כמה מהר זה נגמר… תודה רבה אין כמוך :)"
תמר : "תודה רבה על עוד מתכון טעים , לא מפסיקה לאכול !!!
אין עליך ניקי כל המתכונים שלך מנצחים , כ"כ מעריצה אותך עשית לי את החיים במטבח להרבה יותר קלים ! מודה לך"
ספיר : "הפתיתים הכי טובים שאכלתי!! מנה קבועה אצלנו
תודה ניקי:))"
שם : צא מדהים..גם הילד שלא אוכל… אהב – אחרית הימים תודה
שם : יצא מעולה!!!!
בטי : "הכנתי…יצאתי לשיעור זומבה וכשחזרתי לא נשאר לי כלום…פשוט חוסל!!!"


