משה בתיבה אקספרס: נקניקיות בבצק עלים (מתכון קל)
הכי מהיר שיש: משה בתיבה מבצק עלים מוכן, ב-15 דקות הכנה!
אם יש מנה שכל ילד (והמון מבוגרים) אוהב, זו ללא ספק משה בתיבה. המאפים הקטנים והממכרים האלה מחזירים אותנו ישר לימי הילדות, ותמיד גורמים לחיוך. זהו פתרון קסם לארוחת ערב זריזה, פינוק לצהריים או ככוכב מסיבות יום ההולדת. אני יודעת שלפעמים אין זמן להתעסק בבצק, ולכן המתכון הזה הוא גרסת האקספרס שכולנו צריכים, שמבטיחה משה בתיבה מוכנים תוך דקות ספורות.
המתכון מבוסס על בצק עלים קנוי ומוכן, שמקצר את זמן ההכנה למינימום ומבטיח תוצאה פריכה, זהובה וממכרת. הוא מושלם לימים בהם אתם צריכים ארוחה שלמה או נשנוש מוכן.
כל מה שצריך לעשות זה לגלגל, לאפות ולהגיש עם קטשופ או ממרח שאוהבים. מתכון מושלם שאתם חייבים לשמור במועדפים כי הוא תמיד מציל את המצב.
8 יחידות
מרכיבים:
600 ג' בצק עלים / פילאס
8 נקניקיות
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לפרוס את הבצק עלים. לחתוך את הבצק לאורכו לשני חלקים שווים, ולאחר מכן לחתוך למלבנים ברוחב המתאים לכיסוי הנקניקייה.
2. להניח נקניקייה אחת בראש כל מלבן בצק. לחתוך חתכים דקים במלבן, החל מאמצע המלבן ועד לקצהו התחתון (כך שהחלק בו מונחת הנקניקייה יישאר שלם).
3. לגלגל את הבצק מהחלק בו מונחת הנקניקייה ועד למטה, לקבלת גליל מהודק. לקראת סוף הגלגול, למרוח מעט ביצה טרופה ולהדק את הקצה כדי שלא ייפתח באפייה. להעביר את הגלילים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. לחמם תנור מראש ל-180 מעלות. להבריש את המאפים עם ביצה טרופה ולפזר מעל שומשום.
5. לאפות במשך כ-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב ומקבל גוון פריך ויפה.
6. להגיש חם, לצד קטשופ, רוטב אלף האיים או כל מטבל אהוב אחר.
טיפים:
*קירור הבצק: לעבוד עם בצק העלים כשהוא עדיין קר (אך לא קפוא לחלוטין). בצק קר נחתך בקלות, שומר על צורתו טוב יותר, ומבטיח פריכות מקסימלית באפייה.
*הדבקה חזקה: לאחר גלגול הנקניקייה בבצק, להקפיד להדק את קצה הבצק שנגמר היטב. ניתן למרוח מעט ביצה טרופה על הקצה לפני ההידוק כדי שיידבק חזק ולא ייפתח במהלך האפייה.
*חיתוך הנקניקיות: אם הנקניקיות גדולות, לחתוך אותן לחצי (או אפילו שליש) לפני העטיפה. מאפים קטנים יותר נאפים מהר יותר ונוחים יותר לאכילה.
טיפים להקפאה לפני אפייה:
*הקפאה: לאחר גלגול הנקניקיות בבצק, ולפני שמברישים בביצה ומפזרים שומשום, יש לסדר את המאפים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להכניס את התבנית למקפיא למשך שעה, עד שהמאפים קפואים לחלוטין וקשים.
*אחסון: לאחר ההקפאה הראשונית, להעביר את המאפים הקפואים לכלי אטום או שקית הקפאה. בדרך זו, המאפים לא נדבקים זה לזה וניתן לשלוף רק את הכמות הרצויה.
*אפייה מהקפאה: כשאופים, אין צורך להפשיר! יש לחמם את התנור ל-180 מעלות, להבריש בביצה ולפזר שומשום, ולהכניס לאפייה. זמן האפייה יתארך מעט, לכ-30-35 דקות, או עד שהם זהובים ופריכים.
For the recipe in English:
Pigs in a Blanket Express: Easy Puff Pastry Sausage Rolls






גולשים מכינים וממליצים:
ברכה: "ניקי תודה רבה הכנתי ויצא ממש טעים!! מתכון פשוט וקל להכנה .."


