גולש בקר ותפוחי אדמה רך ונימוח
גולש בקר נימוח, רך ועסיסי — בדיוק כמו שאמא שלי מכינה. כל הסוד של הסיר היפהפה הזה הוא סבלנות — אין כאן עבודה, אולי כמה דקות התעסקות, אבל אם רוצים לקבל בשר נימוח ומתפרק בכל ביס צריך סבלנות ולא מעט.
בחגים אני מכינה את המתכון הזה, הוא עושה המון רושם. זה סיר חגיגי במיוחד שמפיל את האורחים. הוא קוצר מחמאות עם רוטב מעלף. לנגב עם החלה וכולם מבקשים את המתכון. מה שיפה זה שהוא אהוב גם על הילדים וגם על המבוגרים.
גולש משגע שנמס בפה מרוב שהבשר רך.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו בשר לגולש חתוך לקוביות בינוניות
(מספר 6 – 5 – 4 – אסאדו)
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 פלפלים חתוכים לרצועות קצרות
פלפל חריף חתוך לטבעות
4 שיני שום חצויות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
800 ג' עגבניות מרוסקות / 4 עגבניות חלוטות חתוכות קטן
חצי כוס יין אדום שאוהבים (המלצה ליין אדום חצי יבש) / כוס מים
תבלינים:
כפית סוכר
כף מלאה פפריקה מתוקה מרוקאית
כף מלאה מעט יותר א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. עדיף להשתמש בסיר רחב כמו סוטאז' שיכול להכיל הכל בנוחות. לחמם את הסיר על אש קצת יותר מבינונית עם 3 כפות שמן. לטגן את הבצל כשתי דקות, להוסיף פלפלים ושום ולטגן עוד שתי דקות.
2. בנפרד, לחמם מחבת רחבה על אש בינונית – גבוהה עם שמן בכמות שתכסה את התחתית. לקמח את קוביות הבשר, לנער שאריות ולטגן כ-10 דקות מכל הכיוונים.
3. להוסיף את נתחי הבשר לסוטאז' ולהוסיף את שאר המצרכים, כולל התבלינים וחוץ מתפוחי האדמה. להרתיח, לכסות ולהנמיך את האש לבינונית.
4. לבשל כשעתיים ושהסיר מכוסה כל הזמן. לבדוק מידי פעם שלא חסר נוזלים ואם חסר להוסיף. להוסיף את תפוחי האדמה, לנער קלות את הסיר כדי שישקעו ברוטב ולבשל עוד שעתיים שהסיר מכוסה. במידה וחסר נוזלים להוסיף — זה בישול ארוך וצריך להשגיח.
*אפשר לוותר על העגבניות, אם מוותרים אז להוסיף 3 כוסות מים + כף רסק עגבניות.
For the recipe in English:
Beef Goulash with Potatoes Recipe


גולשים מכינים וממליצים:
עדי : "מושלם ניקי. הכנתי שישי שעבר והיום אני מכינה שוב"
אליסה : יצא מעולה!! לא הפסקנו לאכול עד הטיפה האחרונה בסיר!
חיפשתי מלא זמן את הטעם הזה בדיוק!
מתכון מומלץ וטעים בעיקר לסופ"ש קריר וביתי …
תודה!
טליה : "מתכון מנצח!!! לא האמנתי שיצא לי כל כך מוצלח על הפעם הראשונה, בייחוד טיפוס כמוני שלא מסתדר עם בקר. היה טעים וקל להכנה. המון תודה!"
חני : "ניקי המתכון הזה מושלם!!
ממש מרגישה אמא אמיתית כזאת, שמעמידה כזה סיר וזה…
למרות שאני אמא כבר שנה וחצי 🙂 מתכון מדויק וטעים כ׳כ!"
רייזל : "הגולש הזה עשה לנו את השבת! חיסלנו חלה רק על הרוטב. היה טעים ומושלם!"
דבורי : "אני חייבת לעדכן!!!
הגולש היה טעים במיוחד, ורך רך רך!!!
גם הילדים התלקקו!!!
מומלץ בחום!"


