יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה

ארטישוקים ממולאים

24 יולי 2013
(Visited 38,778 times, 1 visits today)
ארטישוקים ממולאים

ארטישוקים ממולאים

כל פעם שבא לי להפגיז עם מנת רושם טובה אני מכינה ארטישוק ממולא, תגידו מסובך המון עבודה ולמי יש זמן ? אז ממש לא ואם מחלקים את ההכנה אפשר לומר שזה קלי קלות.
התוצאה הסופית שווה כל רגע, הבשר יוצא רך ובשיטה שלי הארטישוק נחתך כמו חמאה הוא כל כך רך וזה ירק שכיף לאכול והשילוב שלו עם הבקר זה יאמי. רוצים לארח ולקבל הרבה מחמאות ? זה בדיוק המתכון בשבילכם.

3 מנות

מרכיבים:

9 תחתיות ארטישוק (קפוא)
300 ג' בשר בקר טחון (צלעות)
בטטה קטנה
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
חלמון (צהוב)

תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית גריל עוף
כפית מלאה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

חלבון (לבן של ביצה)

רוטב עגבניות:
כף גדושה רסק עגבניות
פלפל חריף פרוס דק
2 – 3 כוסות מים
3 עגבניות בשלות ורכות
כפית סוכר

תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שאטה / כורכום
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר גדול עם מים, לקלף את הבטטה ולהכניס למים, להוסיף את תחתיות הארטישוק, לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה ולהכניס למים, תחתיות ארטישוק 10 דקות בישול, עגבניות 3 דקות ובטטה לבשל עד שהיא רכה לגמרי ולמעוך.

2. לחמם מחבת רחבה עם 4 כפות שמן לטגן את הבצל והשום עד שמזהיב ולהוציא חצי מהכמות לקערה.

3. להוסיף לקערה את הבשר, מחית בטטה, חלמון ותבלינים, לטרוף את החלבון ולהבריש את התחתיות בחלק הפנימי, להכין כדורי בשר ולמלא את התחתיות ממש להדק עם היטב ולקרר 30 דקות.

4. בינתיים לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות להוסיף למחבת עם הבצל יחד עם הפלפל החריף, רסק סוכר, מים ותבלינים, להרתיח להנמיך את האש לבינונית ולבשל 10 – 15 דקות.

5. את התחתיות שהיו במקרר להוציא, לחמם מחבת עם 4 כפות שמן ולטגן מכל הכיוונים במיוחד בחלק העליון ובצדדים של הבשר.

6. להעביר את התחתיות לרוטב בעדינות לכסות ולבשל 30 דקות.

For the recipe in English:
Stuffed artichokes

ארטישוקים ממולאיםארטישוקים ממולאים

גולשים מכינים וממליצים:

תמי : "עשיתי לשבת, יצא פשוט מושלם, מנה של אולם, כל הכבוד על המתכון המושלם"

הרשם
עדכן
296 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן