קציצות בשר ברוטב עגבניות ללקק ת'אצבעות כמה טעים
אני אוהבת תבשילים של בית ואין דבר שמסמל מבחינתי בית יותר טוב מאשר סיר קציצות שמתבשל על אש, הקציצות שוחות ברוטב עגבניות עשיר רואים את שיני השום חשוב שיהיה מספיק בצל מטוגן שיתן טעם טוב לרוטב וצריך סבלנות.
איך יודעים שיצא טוב ? רועי מגיע הביתה ואומר לי אמא מריחים את הריח כבר בחדר המדרגות, הקציצות רכות מלאות טעמים והן סופגות בצורה נהדרת את הרוטב, ממליצה כשהסיר על האש בעדינות לנער את הסיר הריחות מתפזרים במטבח.
אני מגישה מנת קציצות נדיבה על מצע בורגול וירקות שילוב פגז ואהוב במיוחד על ילדים וככה מעבירים לדור הבא את אהבה לאוכל.
17 קציצות
מרכיבים:
250 ג' בשר בקר טחון
250 ג' בשר הודו טחון
בצל חתוך לקוביות קטנות
גזר מגורד / תפוח אדמה
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
3/4 כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
רוטב:
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום פרוסות דק
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות / בטטה / פלפלים
2 עגבניות גדולות בשלות ורכות
פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
2 כוסות מים
רבע כוס יין אדום שאוהבים (לא חובה)
כף סילאן
כף קטשופ
כפית רסק עגבניות
תבלינים:
שלושת רבעי כף פפריקה מתוקה
שליש כפית כורכום
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב להוריד מהאש ולהעביר לקערה, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לתערובת אחידה, להקפיד ללוש טוב.
2. להכין קציצות או קבבים מה שיותר נוח ולקרר 30 דקות.
3. בינתיים להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לחלוט 3 – 4 דקות לסנן לקרר לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
4. הכנת הרוטב:
לחמם סיר רחב עם 4 כפות שמן לטגן את קוביות הגזר להוסיף את הבצל והשום לטגן עד שמזהיב להוסיף עגבניות מים ואת שאר המצרכים להרתיח להנמיך בעבוע עדין לבשל מספר דקות ולבדוק טעמים.
5. בינתיים כשהרוטב על האש, לחמם מחבת רחבה עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הקבבים עד שהם מזהיבים מכל הכיוונים ולהכניס ישר לרוטב.
6. לנענע בעדינות את הסיר שהקבבים ישקעו ברוטב לבשל 10 – 15 דקות, לפזר קצת פטרוזיליה ולהוריד מהאש.




