תחתיות ארטישוק במילוי בשר
קבלו מתכון מנצח לארוחה. מנה אלגנטית ומרשימה שמתאימה לארוחת צהריים מושקעת או לאירוח — המנה הזאת תגרוף מחמאות מכולם. תחתיות ארטישוק נועדו לעשות רושם. כל מה שצריך זה למלא בבשר טוב ולהגיש עם רוטב פיקנטי.
יש לי את הדרך שלי להכין — התחתיות יוצאות רכות (חשוב), מילוי הבשר יוצא רך וטעים, והרוטב עצמו עם טעמים חזקים.
הוספתי גם אפונה וגזר. להגיש עם לחם טוב ולהתענג על כל ביס.
3 מנות
מרכיבים:
9 תחתיות ארטישוק (קפוא)
250 – 300 ג' בשר בקר טחון / חזה עוף טחון
תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
שליש כפית א. סודה לשתייה
חלמון (הצהוב של הביצה)
תבלינים:
חצי כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית כורכום
חצי כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
חלבון (לבן של ביצה)
רוטב פיקנטי:
כוס אפונה וגזר (קפוא)
שן שום קצוצה דק
2 – 3 כוסות מים
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 עגבניות בשלות ורכות
פלפל חריף חתוך דק
כף רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
תבלינים:
כף שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כורכום
קורט קינמון
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים. לסמן איקס בתחתית של כל עגבנייה ולהכניס למים הרותחים. להוציא אחרי 3 דקות. להוסיף למים את תחתיות הארטישוק, לבשל 10 דקות ולהוציא.
2. לחמם מחבת רחבה על אש בינונית עם 4 כפות שמן. לטגן את הבצל והשום עד שמזהיב ולהוציא חצי מהכמות לקערה.
3. להוסיף לקערה את הבשר, תפוח אדמה מגורד, סודה לשתייה, חלמון ותבלינים. לטרוף את החלבון ולהבריש את התחתיות בחלק הפנימי. להכין כדורי בשר ולמלא את התחתיות. ממש להדק היטב ולקרר 30 דקות.
4. בינתיים לקלף את העגבניות, לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף למחבת עם הבצל והשום יחד עם הפלפל החריף, צ'ילי מתוק, סוכר, מים ותבלינים. להרתיח, להנמיך את האש לבינונית ולבשל כ-10 – 15 דקות. להוסיף את האפונה והגזר.
5. את התחתיות שהיו במקרר להוציא, לחמם מחבת עם 4 כפות שמן על אש בינונית ולטגן מכל הכיוונים — במיוחד בחלק העליון ובצדדים של הבשר.
6. להעביר את התחתיות לרוטב בעדינות, לכסות ולבשל 30 דקות.
For the recipe in English:
Stuffed Artichokes With Meat




