קציצות בקר ברוטב
קציצות ברוטב הן בחירה מעולה לארוחת צהריים. הן הכי מתאימות לילדים שחוזרים מבית הספר — הם כל כך אוהבים את הרוטב. אני יכולה לשדך אותן כמעט לכל דבר — בורגול, קינואה, פירה ואפילו אורז.
רוצים לשמוע את הפטנט שלי? אפשר להכין את הכדורים אפילו יום מראש ושימתינו במקרר. להכין את הרוטב לוקח רק מספר דקות ספורות והקציצות נכנסות אליו. כל השאר הבישול עושה.
יש כאן מנת חלבון יפה בזכות ההודו הטחון וכמובן הירקות שנותנים את הערכים התזונתיים שלהם. בתיאבון.
16 קציצות
מרכיבים:
250 ג' בקר טחון (צלעות)
250 ג' הוד נקבה טחון
תפוח אדמה בינוני מגורד גס וסחוט מנוזלים
שליש כוס אורז מוכן
2 כפיות שום כתושות
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה מרוקאית
חצי כפית גריל עוף
נגיעה של כורכום
חצי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
רוטב:
בצל בינוני חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות דק
פלפל חריף פרוס דק (לא חובה)
2 עגבניות בשלות ורכות חתוכות קטן
כפית רסק עגבניות
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 – 3 כוסות מים (לא להוסיף הכל בבת אחת)
חצי כפית קמח
חצי כפית סוכר
תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית
שלושת רבעי כף א. מרק
קורט קינמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת על אש בינונית עם 2 – 3 כפות שמן. לטגן את שני הבצלים כולל פרוסות השום והשום הכתוש (אחד לרוטב) עד שמזהיבים. לכבות את האש, להעביר חצי מהכמות לקערה וחצי להשאיר במחבת.
2. להוסיף את שאר המצרכים לקערה עם הבצל, להכין כדורים בגודל פינג-פונג ולקרר 30 דקות.
3. למחבת עם הבצל להוסיף את קוביות העגבנייה, פלפל חריף, רסק עגבניות, צ'ילי מתוק ותבלינים. לערבב חצי כוס מים עם הקמח עד שאין גושים ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המים. לבשל כ-15 דקות על אש בינונית.
4. אפשר לטגן את הקציצות מראש ואז להוסיף לרוטב, או להוסיף כמו שהן בלי לטגן. לבשל כ-20 – 25 דקות ומידי פעם לנער בעדינות.
For the recipe in English:
Meatballs in Tomato Sauce


גולשים מכינים וממליצים:
חן : "חייבת לשתף… הבן שלי , סרבן אוכל ידוע ובררן גדול, לא מפסיק ללקק את הרוטב ואת הקציצות, רק להוסיף כי בכדי להמתיק את הרוטב הוספתי קצת קטשופ, הצלחה גדולה,מתכון מנצח כמו הרבה אחרים"
רויטל : "פעם ראשונה נהנית להכין קציצות!! יצאו מעולות אחידות וטעם מטריף הכנתי שבת שעברה ואכין גם השבת"


