קציצות בשר מזרחיות ברוטב פיקנטי
שווה להכין את הקציצות האלה — הרוטב מדהים, חריף ופיקנטי עם טעמים חזקים. הוא גם משתלב נהדר עם קציצות הבשר. הן רכות ומתפרקות בפה. השתמשתי בבשר צלעות ובזכותו הקציצות יצאו פגז.
מתכון ביתי מופלא שלא תרצו להפסיק לאכול. אני ממליצה להגיש ליד אורז לבן או פירה חלק, תנו לטעמים לדבר.
20 קציצות
מרכיבים:
250 ג' בקר טחון (צלעות)
250 ג' חזה עוף טחון
כפית שום כתוש
בצל בינוני חתוך קטן
תפוח אדמה מגורד
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית כמון
קורט קינמון
3/4 כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
רוטב:
רסק עגבניות קטן
2 עגבניות בשלות ורכות חתוכות קטן
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
תפוח אדמה בינוני מגורד גס
פלפל חריף קצוץ דק
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 – 3 כוסות מים
כפית סוכר
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
3/4 כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. הכנת הקציצות:
לחמם מחבת על אש בינונית עם 2 – 3 כפות שמן. לטגן את שני הבצלים (אחד לרוטב) עד שמזהיבים. לכבות את האש, חצי מהכמות להעביר לקערה וחצי להשאיר במחבת.
2. להוסיף לקערה את שאר מצרכי הקציצות, להכין כדורים קטנים ולקרר 30 דקות.
3. הכנת הרוטב:
להוסיף את שאר המצרכים למחבת עם הבצל ולבשל 10 דקות על אש בינונית. להוסיף את הקציצות, לכסות חלקית ולבשל כ-20 – 25 דקות.
For the recipe in English:
Best Spicy Meatballs Recipe

גולשים מכינים וממליצים:
ריקי : "חייבת להחמיא לך.בדרך כלל כשבאים אורחים אני לא מנסה מתכונים חדשים,אבל איתך הסתכנתי.תשמעי,היתה הצלחה מסחררת! אני בשלנית ותיקה ואוהבת לבשל.כזה עוד לא היה לי.
תודה רבה. מקווה ליהנות מכשרונך גם בעתיד."
יפית : "ניקי, מה יהיה על כל מתכון אני אחמיא לך
יצא טעים מאוד"
אצ'ה : "הקציצות האללה מעולות! מתענגת בזה הרגע מכל ביס.."
שרה : "עשיתי עם עם עוף טחון ויצא נהדר, כל המשפחה אכלה והחמיאה.
ולי נותר לומר לך תודה ניקי נפלאה שלנו."
בתיה : "הכנתי את הקציצות ברוטב פיקנטי יצא פיצוץ חבל על הזמן"
אורטל : "יצא פיצוץץץ כל מתכון שאני מכינה יוצא מדהים מודה לך על השיתוף במתכונים המדהימים שלך"


