יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה מתכונים לתשעה באב תוספות

בטטות מקורמלות בתנור

27 אוגוסט 2025
(Visited 2,600 times, 3 visits today)
בטטות מקורמלות בתנור

בטטות מקורמלות בתנור

בטטות זה אחד הירקות הכי יפים שיש לנו ומתבקש לעשות איתן משהו טוב. בטטות אפויות מקורמלות זאת תוספת נהדרת. האפייה עושה רק טוב לבטטות — הן מקבלות קירמול עדין והטעם נהדר.
לא צריך יותר מידי דברים, להיפך — אני משתמשת במעט דברים בשביל שהטעם הטבעי של הבטטה יורגש. תראו את הצורה היפהפייה של הבטטות. הסברתי בתמונות איך הכנתי וזה יצא מקסים — בטטות מתקתקות ורכות. להגיש ולקצור מחמאות.

3 – 4 מנות

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מרכיבים:

3 בטטות גדולות
2 כפות דבש / סילאן
5 – 6 כפות שמן זית
מלח – פלפל

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

הכנות:

1. במידה והבטטה גדולה מאוד, (ענקית) לחצות אותה לשניים. לקלף את הקליפה של הבטטות ולחתוך לאורך לפרוסות בעובי בינוני.

2. יש תמונות מפורטות, עדיף לרדת למטה. לשים פרוסת בטטה בין 2 שיפודים, לעשות חריצים אחד ליד השני (השיפודים ימנעו את הירידה עד למטה), להפוך ולעשות חריצים באלכסון.

3. לחמם תנור ל-200 מעלות ולסדר בתבנית עם נייר אפייה. לערבב שמן זית ודבש ולהבריש את פרוסות הבטטה משני הצדדים. להמליח ולפלפל.

4. לאפות כ-50 דקות.

For the recipe in English:
Caramelized Sweet Potatoes

בטטות מקורמלות בתנורבטטות מקורמלות בתנורבטטות מקורמלות בתנורבטטות מקורמלות בתנורבטטות מקורמלות בתנורבטטות מקורמלות בתנור

הרשם
עדכן
8 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן