שטרודל תפוחים נדיר בצק מעולה
מעולה! אחד הדברים הכי טובים שהכנתי. חובה להכין — הבצק הזה מעולה והמילוי נהדר. זה להיט אצלי בבית — זה עד כדי כך טוב שהכנתי לאירוע וכולם ביקשו את המתכון. איזה כיף להכין משהו שכולם אוהבים 🙂
אם אתם מחפשים קינוח מרשים שמפיל את כל מי שטועם אותו, זה השטרודל הזה. הוא מפוצץ בתפוחים, אגוזים וקינמון. קצת סבלנות והשקעה וזה שווה כל שנייה, אתם תבינו את זה בביס הראשון. מילוי תפוחים עסיסי עם בצק רך. לבזוק אבקת סוכר ולהגיש עם גלידת וניל. לאכול לאט-לאט — שלא ייגמר מהר.
6 יחידות
מרכיבים:
500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים – כף
או 25 ג' שמרים טריים
80 ג' סוכר (שליש כוס)
כפית שטוחה מלח
חלמון
כפית קינמון
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
180 מ"ל מים פושרים (3/4 כוס)
מילוי תפוחים:
6 תפוחים
100 ג' אגוזי מלך גרוסים (כוס)
כף מיץ לימון
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כפית קינמון
כפית תמצית וניל
6 כפות מים
כפית קורנפלור
ביצה טרופה להברשה
סירופ:
120 ג' סוכר
3/4 כוס מים
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. מומלץ לתת לישה טובה. לשים בקערה ולהתפיח כשעה וחצי-שעתיים.
2. הכנת המילוי:
לקלף את התפוחים, לגרד אותם ולסחוט היטב. להוסיף מיץ לימון לתפוחים ולערבב. לשים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר ולבשל דקה. להוסיף 3 כפות מים, לבשל עוד 7 – 8 דקות, לערבב 3 כפות מים וקורנפלור עד שהקורנפלור נמס ולהוסיף לתפוחים. לבשל עוד 2 דקות. התפוחים אמורים להיות רכים ואז להוריד מהאש. להוסיף את האגוזים, תמצית וניל והקינמון ולהשאיר בצד 10 – 15 דקות.
3. לחלק את הבצק לשישה חלקים. כל חלק לרדד למלבן בגודל 35×20. לסמן חתכים עד שליש אורך המלבן. בחלק העליון קצת אחרי ההתחלה לשים שכבה ממילוי התפוחים ולגלגל לרולדה.
4. להתפיח את הרולדות כ-15 דקות. בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.
5. לטרוף ביצה ולהבריש את הרולדות. לאפות 20 – 25 דקות והרולדות מזהיבות. להרתיח כמה דקות מים וסוכר ולהבריש את הרולדות כשהן יוצאות מהתנור.
אפשר להקפיא.
אפשר להחליף את השמרים בפילאס / בצק עלים ולעשות רולדות — יוצא 3 רולדות.
For the recipe in English:
Apple Strudel Recipe






