שטרודל תפוחים עם פטנט
שטרודל תפוחים קל להכנה והכל בזכות פטנט קטן שעובד נפלא. הכנתי אותו בעזרת חפץ שיש לכל אחד בבית. תרדו לתמונות, הסברתי במפורט איך הכנתי וזה יצא מקסים!
מחפשים עוגה לשבת? הגעתם למקום הנכון. שטרודל תפוחים חם וטעים עם אגוזים וקינמון, מה לא הכנסתי בפנים. קיבלתי רצועות שטרודל תפוחים משגעות, אני מבטיחה שלא מסובך, תסתכלו בתמונות ותלכו להכין.
מרכיבים:
300 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס)
כף סוכר שטוחה
חצי כף מלח
ביצה טרופה
מילוי תפוחים:
3 תפוחים גדולים
25 ג' חמאה
כף מיץ לימון
60 ג' סוכר (3 כפות)
חצי כפית קינמון
2 כפות מים
חצי כפית קורנפלור
50 ג' אגוזי מלך גרוסים (חצי כוס)
הכנות:
1. לשים במיקסר את את הקמח, שמרים, סוכר, מלח ואת שאר המצרכים. להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה וללוש כמה דקות לבצק רך וחלק. להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. הכנת מילוי התפוחים:
לקלף את התפוחים, לגרד אותם ולסחוט היטב. להוסיף מיץ לימון לתפוחים, לערבב ולשים את אותם במחבת יחד עם הסוכר והחמאה. לבשל כמה דקות תוך כדי ערבוב. לערבב 3 כפות מים וקורנפלור עד שהקורנפלור נמס. להוסיף לתפוחים ולבשל עוד כמה דקות. התפוחים אמורים להיות רכים ולהוריד מהאש.
3. להוסיף את האגוזים והקינמון ולקרר.
4. לחלק את הבצק לשני חלקים שווים ולרדד אותם על נייר אפייה למלבן בגודל 25×20. להניח מלבן אחד על הרשת של התנור, לדחוף למטה ברווחים וליצור שבילים (יש תמונה).
5. למלא את השבילים עם המילוי, (כפית / שקית זילוף) למרוח ביצה על הבצק בדפנות ובין השבילים. את החלק השני של הבצק להניח על הבצק, להדק ולהבריש עם ביצה.
6. לחמם תנור ל-180 מעלות. בינתיים להתפיח 10 דקות. לאפות כ-25 דקות עד שמזהיב, להפוך על תבנית, להבריש בזריזות עם ביצה ולאפות עוד 15 דקות.
7. לחתוך לפסים, זה מהמם!
For the recipe in English:
Easy Apple Strudel Recipe







