יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

חלה רכה לשבת

21 יוני 2012
(Visited 123,082 times, 1 visits today)
חלה רכה לשבת

חלה רכה לשבת

חלת שבת רכה ואוורירית שממלאת את הבית בריח מושלם
שבת בפתח ואני כבר מרגישה את הרוגע משתרר בבית. מבחינתי, לצד הסירים המבעבעים על הכיריים, הדבר שהכי מסמל את השישי הוא חלת השבת. אין כמו להוציא מן התנור חלה חמה ורכה, כזו שממלאת את כל הבית בריח שאי אפשר לעמוד בפניו.

אביב מציץ מהחדר ורץ החוצה עם העיניים הגדולות שלו ושואל מה הריח המטריף הזה. זה בדיוק הרגע שבו אני מבינה שוב ושוב כמה האווירה של יום שישי נבנית מהרגעים הקטנים האלו. הריח שעולה מהחלה והסלטים שמחכים על השיש יוצרים תחושה שאי אפשר לשחזר באמצע השבוע.

ובינינו, יש משהו אפילו יותר מיוחד. לעשות קידוש עם חלה שהכנת בעצמך. לדעת שכל רכות, כל קרום זהוב וכל טעם הגיעו מהידיים שלך. זו תחושת סיפוק קטנה אבל גדולה, כזו שפותחת את השבת בצורה הכי טובה שיש.

רכה ואוורירית | מתפיחה יפה ושומרת על צורה | ריח מושלם שממלא את הבית | קלה להכנה גם לשבת | אפשר להכין מראש ולהקפיא | מתאימה לכל המשפחה | אידיאלית לשדרוג קידוש או ארוחת שישי

תבנית 26

מרכיבים:

500 ג' קמח (חצי קילו) = שלוש וחצי כוסות + כף נוספת
11 ג' שמרים יבשים (כף) או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
100 ג' סוכר (חצי כוס)
240 מ"ל מים פושרים (כוס)
2 כפיות מלח שטוחות
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה

ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

קצר ולעניין בלי להסתבך 😉

לשים את הקמח, השמרים, הסוכר והמ מלח במיקסר, להוסיף ביצים, שמן ומים וללוש לבצק רך. להעביר לקערה, לכסות ולהתפיח כשעתיים.
לחלק את הבצק ל-13 חלקים, לתת לנוח 10 דקות. לרדד כל חלק ל-18 ס"מ, לגלגל לגליל, לתת מנוחה נוספת ולהאריך ל-23 ס"מ. לעצב לשבלולים. לסדר בתבנית משומנת עם רווחים ולהתפיח עוד 20 דקות. לחמם תנור ל-180 מעלות.
להבריש בביצה, לפזר שומשום ולאפות 25–30 דקות עד שהחלה זהובה וריחנית.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מכאן עוברים להכנה המלאה צעד אחרי צעד:

1. לשים במיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. להוסיף ביצים, שמן ומים וללוש עד שמתקבל בצק רך, חלק ונעים למגע. להעביר לקערה משומנת, לכסות היטב ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו בצורה יפה.

2. לאחר ההתפחה לחלק את הבצק לשלושה עשר חלקים שווים, כל אחד במשקל של בערך 60 ג'. לתת לבצק לנוח עשר דקות כדי שיירגע ויקל על העיצוב.

3. לרדד כל חלק לרצועה ספירלית באורך של 18 ס"מ, לגלגל לגליל ולהניח בצד. לתת עוד מנוחה קצרה של עשר דקות, להאריך את הגלילים 23 ס"מ ולעצב כל אחד לשבלול יפה ואחיד.

4. לסדר את כל השבלולים בתבנית משומנת, להשאיר רווחים ביניהם כדי שיתפחו יפה ולא ידבקו זה לזה. להתפיח שוב עשרים דקות.

5. בזמן ההתפחה לחמם את התנור למאה ושמונים מעלות.

6. כשהחלה תפוחה וקלילה, להבריש בעדינות בביצה, לפזר שומשום לפי הטעם ולאפות עשרים וחמש עד שלושים דקות עד שהחלה זהובה וריחנית.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

טיפים קטנים עם חיוך 😊 ושדרוגים טעימים:

🍞 אפשר להכין מראש ולהקפיא – יוצאת רכה כמו טרייה לאחר ההפשרה.
🌾 ניתן להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא – מקבלים חלה בריאה יותר ורכה.
🥄 לישה טובה במיקסר נותנת בצק אחיד ואוורירי.
💡 אפשר למלא שבלולים במלית גבינה, שוקולד או זיתים להפתעה טעימה.
🥛 להבריש בביצה עם מעט חלב – החלה יוצאת עם גוון זהוב ומבריק.

אין כמו חלה ביתית חמה שיוצאת מהתנור וממלאת את הבית בריח שבת משגע 🍞

Soft challah bread recipe

חלה רכה לשבתחלה רכה לשבתחלה רכה לשבתחלה רכה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל :  וואי וואי וואי איזו הצלחה מסחררת!!!!! פשוט חלה מושלמת! הבצק גם היה נוח לעיבוד.

סימה : "הכנתי עכשו את החלות המהממות האלה, עשיתי 2 קילו! בתבניות עגולות לחג, כמה שזה נראה מדהים!! ועוד השתמשתי בטיפ לחלות זהובות. אז תביני איזה מהממות הם יצאו! תודה ניקי וחג שמח!!"

איילה : "אחלה מתכון, מכינה כל שבת 2 ק"ג, לא מוותרים , יוצא תמיד טוב. תודה רבה לך על אתר מקסים"

נעמה : "מבחינתי מתכון החלומות, חלות בדיוק כפי שאני מדמיינת ורוצה.
הכי חלות שבת שיש. כיף להגיע ככה לשבת.
תודה רבה!!! איזה כיף שסופסוף מצאתי מתכון מושלם שעונה לי על כל הציפיות"

הרשם
עדכן
1.1K תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן