סלט חצילים פיקנטי לדיאטה (מתכון דל קלוריות)
השיטה המבריקה שמנצחת את החציל: איך להכין סלט פיקנטי כמעט בלי שמן
אני ממשיכה עם הקו הדיאטטי, כי מי אמר שאי אפשר לאכול את המתכונים הכי אהובים שלנו גם כששומרים על המשקל? לקחתי את אחד הסלטים הכי מבוקשים בכל שולחן – סלט חצילים – והורדתי ממנו את השמן. כמעט כל השמן, ליתר דיוק!
כל מי שאי פעם ניסה להתעסק עם חצילים יודע: חציל הוא כמו ספוג מתוחכם. הוא פשוט סופג כל כך הרבה שמן שזה ממש מפחיד. האם באמת אפשר להגיע למצב שהחציל מתרכך, נצרב ומקבל טעם עמוק, אבל כמעט בלי שמן? או שאולי מים הם הפתרון לדרמה הזו?
אז אחרי כמה ניסיונות במטבח, גיליתי שיטה שעובדת נפלא! הכנתי סלט חצילים פיקנטי שיצא מעולה, בלי רגשות אשם בכלל. הייתי כל כך מרוצה שסוף-סוף אפשר לאכול את הסלט הממכר הזה עם מינימום שומן.
2 מנות אולי 3
מרכיבים:
חציל בינוני מאורך 400 ג'
פלפל חריף חתוך קטן
פלפל שושקה מאורך חתוך קטן
כוס וחצי מים
שן שום פרוסה
2 עגבניות
התזה ספריי שמן
כפית רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
תבלינים:
כפית א. מרק
כפית פפריקה שטוחה מתוקה
שליש כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לחתוך את החציל לקוביות קטנות (אין צורך לקלף). לחמם מחבת רחבה על אש בינונית. להתיז ספריי שמן (במינימום!) ולהתחיל לקלות, יותר נכון לטגן את קוביות החציל במשך כ-10 דקות. החציל יאבד נפח, וחשוב להקפיץ מידי פעם כדי שלא יישרף.
2. בינתיים, להרתיח סיר עם מים. לסמן X קטן על כל עגבנייה, לבשל אותן במשך 3 דקות, לסנן, לקרר לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
3. השיטה נגד שמן: אחרי 10 דקות, להוסיף לחציל 3 כפות מים (כן, מים!) ולהמשיך "לטגן" עוד 3 דקות. לערבב מידי פעם.
4. להוסיף למחבת את העגבניות והפלפלים ולצרף לחציל. להוסיף את השום, רסק העגבניות, הסוכר, המים, והתבלינים.
5. להרתיח את הסלט, לכסות, להנמיך לבינונית ולבשל 15 דקות. להוריד את המכסה ולבשל עוד 15 דקות.
לסיכום החישוב הקלורי:
יש כאן 2 מנות (אפשר אולי אפילו לחלק ל-3 מנות).
זה אומר 112 קלוריות למנה בלבד! בתיאבון ובריאות.
For the recipe in English:
Spicy Diet Eggplant Salad (Low-Calorie Recipe)



