סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות עשיר
מתכון קל לסלט חצילים מבושל (מטבוחה חצילים) שכיף לטבול בו חלה!
זאת המנה שהופכת ללהיט עוד לפני שהיא מגיעה לשולחן! מסוג התוספות שנגמרות ברגע שרק מניחים אותן. את מכירה את זה ש"במקרה עברתי במטבח ורציתי לטעום"? בדיוק בגלל זה אני מכינה מראש קצת יותר, ועדיין הסיר מתרוקן כאילו לא הכנתי כלום. מה יש בשילוב הממכר הזה של חצילים ועגבניות שגורם לכולם לנגב את תחתית הסיר? ואם אתם עדיין לא מאמינים, פשוט תכינו.
זאת תוספת מדהימה שמומלץ להגיש עם חלה טרייה, כזו שתספוג את כל הטעמים של החצילים והרוטב… אלוהים ישמור, עדיף שאני אתפוס מרחק לפחות עד הארוחה!
3 מנות
מרכיבים:
חציל גדול חתוך לקוביות קטנות / חציל לבן
4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות אדומות בשלות ורכות
פלפל חריף פרוס דק
כוס מים וחצי מים
תבלינים:
כפית סוכר
כפית גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית
חצי כפית פפריקה חריפה
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר מים, לחלוט את העגבניות המסומנות למשך 3 דקות, לסנן, לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
2. לחמם שמן במחבת רחבה ולטגן את קוביות החציל עד שיזהיבו. להוציא את החצילים ולהניח בצד.
3. לטגן במחבת את הפלפלים והבצל. להוסיף את העגבניות הקלופות, מים ותבלינים.
4. לבשל במשך 25-30 דקות. לקראת הסוף לאזן טעמים, להוסיף את קוביות החציל המטוגנות ולבשל יחד מספר דקות ספורות. להסיר מהאש.
טיפים:
- כדאי לקלות את הפלפלים בתנור לפני הוספתם למחבת – פעולה זו מעניקה לסלט טעם עשיר, עמוק ומעושן.
- להשתמש בעגבניות בשלות במיוחד או עגבניות שרי מתוקות, כיוון שהן הבסיס לרוטב. איכות העגבנייה משפיעה ישירות על הטעם הסופי של הסיר.
- אם הרוטב מרגיש חמוץ מדי לאחר הבישול, להוסיף רבע כפית סוכר או דבש (בשלב התיבול) כדי לאזן את חמיצות העגבניות.
- להכין את הסלט יום מראש! בדומה לרוב הסלטים המבושלים, לילות קירור מאפשרים לטעמים להתמזג ולהעמיק, והסלט הופך לטעים יותר.
For the recipe in English:
Cooked Eggplant & Pepper Salad (Moroccan Matbucha Style)


גולשים מכינים וממליצים:
פיית האהבה : הכנתי את הסלט חצילים ופלפלים קלויים הזה ליום שישי ומה אומר לך? פשוט סלט אליפות! כ"כ טעים!!! אז שוב תודה לך על המתכונים הנפלאים שלך 🙂
מחכה כבר להכין שוב…
צדוק : הכנתי בשישי, בראשון לא נשארה טיפה, היום יום שני מכין כמות כפולה!!
מעדן אמיתי! טעים קר חמים ובטמפרטורת החדר.
אורטלוש' : מה הייתי עושה במטבח בלעדייך?! סלט חצילים ופלפלים קלויים טעים ומומלץ מאוד,הפלפלים משדרגים פלאים ובכלל סלט מעולה. ניקי תודה רבה!


