עוגת גבינה משגעת עם קרם לימון
"אמא בבקשה אל תכיני את זה יותר" רועי אומר לי בעודו אוכל ומבקש עוד מנה "לא מסוגל לענוד בפני זה"
לא אכפת לי אם למישהו יש דעה שונה אני אומרת שהשילוב של לימון עם גבינה וקצפת זה השילוב הכי טעים בעולם אפילו הילדים לא עומדים בפניו, ילדים לימון מה הקשר ? לא יודעת מה יש בעוגה הזאת שהילדים התאהבו בה.
אני מכינה אותה הכי פשוט והכי בסיסי הכל נכנס לאינגליש קייק חד פעמי, קרם גבינה מעולה, לראות את אביב מלקק את הקערה בסיום זה מחזה מקסים, שכבת לימון חמצמצה וסיימתי עם קצפת.
כל מי שטעם מהעוגה הזאת נפל ממנה, יש כאן אולי נטו 15 – 20 דקות והעוגה היפהפייה הזאת מוכנה. תודה לאביב ורועי שהסכימו בפעם השנייה שהכנתי ברצף לתת לי לצלם את העוגה לפני שהם יורדים עליה.
אינגליש קייק
מרכיבים:
בישקוטים – לשונות חתול
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
קרם גבינה:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
40 ג' אינסטנט וניל (2 כפות)
150 ג' גבינה לבנה (3 כפות יפות)
60 מ"ל חלב (רבע כוס)
60 ג' סוכר (3 כפות)
קרם לימון:
20 ג' קורנפלור (כף מלאה)
50 מ"ל לימון (פחות רבע כוס – 2 לימונים)
80 מ"ל מים (שליש כוס)
80 ג' סוכר (4 כפות)
2 חלמונים (צהוב)
30 ג' חמאה
5 ג' ג'לטין (כפית)
3 כפות מים
קצפת:
125 מ"ל שמנת מתוקה
כפית אינסטנט וניל
הכנות:
1. לצקת את החלב לצלחת עמוקה, לטבול את הבישקוטים טבילה מהירה בחלב לחתוך את הבישקוטים בהתאם לגודל של האינגליש קייק ולסדר שכבת אינגליש קייק בתחתית.
2. הכנת קרם גבינה:
לשים במיקסר את הגבינה, שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב (רגע! לפני שאתם שמים חלב תבדקו כמה חלב נותר בצלחת ואם יש מספיק תשתמשו או תשלימו) והסוכר להקציף בעזרת הבלון לקרם יציב ולשטח באופן שווה על הבישקוטים, בעדינות לדפוק את התבנית ולהקפיא 40 דקות.
3. הכנת קרם לימון:
להקציף חלמונים ומחצית מכמות הסוכר במשך 3 דקות במהירות גבוהה לקרם סמיך מאוד וצהבהב.
4. לערבב מים וקורנפלור עד שהקורנפלור נמס ולצקת למחבת חמה, להוסיף את מיץ הלימון ומחצית מכמות הסוכר לערבב עד שהכל מסמיך והתערובת אחידה כ 2 – 3 דקות להוריד מהאש להוסיף את החמאה לערבב עד שהיא נטמעת.
5. להוסיף את תכולת המחבת לחלמונים המוקצפים ולהקציף במהירות עד שהכל אחיד.
6. בקערית קטנה לערבב ג'לטין ומים להמתין 10 דקות להכניס למיקרו על עוצמה מלאה 30 שניות לסנן ולצרף לתערובת החלמונים.
7. לשטח את קרם הלימון באופן שווה על שכבת הגבינה ולהקפיא 40 דקות.
8. להקציף את מצרכי הקצפת ולהזליף מעל שכבת הלימון.





