לביבות סלק ותפוחי אדמה
מתכון בסיסי ופשוט ללביבות תפוחי אדמה כמו שאמא הייתה מכינה מזכיר את הלביבות הקלאסיות שכולם אוהבים להכין בחנוכה עם שדרוג מעניין הוספתי עלי סלק למי שרוצה לשדרג את הלביבות האהובות.
לביבות זהובות פריכות ומדהימות שלא תוכלו להפסיק לאכול, הם מככבות גם בראש השנה בחנוכה ובעצם כל השנה, תוסיפו מטבל וירקות ויש ארוחת ערב טובה.
12 לביבות
מרכיבים:
200 ג' עלי סלק (חבילה)
בצל חתוך לקוביות קטנות
ביצה
2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים גס וסחוטים
1/3 כוס קמח
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לחתוך גס את עלי הסלק לחלוט כ 5 דקות לסנן לקרר לסחוט היטב ולחתוך קטן.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה ולהעביר לקערה יחד עם שאר המצרכים.
3. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן להכין לביבות לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
4. למי שרוצה לאפות: לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות, צד שני עוד כ 15 דקות או עד שמזהיב.


גולשים מכינים וממליצים:
חנה : "עשיתי את הלביבות לרוה״ש. הנכדות שלי חיסלו בלי הכרה! ממליצה מאוד"


