נגיסי תרד וגבינות אפויים
מצאתי דרך להכניס ירקות לארוחות של הילדים, ואני מה זה מרוצה מעצמי 🙂 קבלו נגיסי תרד וגבינות שיצאו פגז. שימו לב למה שהכנסתי פנימה: תרד, גבינות, בטטה והכל עטוף בציפוי פריך וקריספי.
אני רוצה לראות את הילד שיסרב לאכול את הנגיסים הפריכים האלה ולא יבקש תוספת. כל העניין לוקח כ-10 דקות הכנה ומשם לתנור או לטיגון. מתכון שחובה להכין — הנגיסים האלה משגעים ואפשר אפילו לאכול בטמפ' החדר.
15 נגיסים
מרכיבים:
400 ג' תרד
בטטה קטנה
50 ג' גבינה בולגרית / צפתית מגורדת
3 כפות שמן
1/3 כוס פירורי לחם / קמח
חצי כוס גבינות מגורדות
(גאודה, עמק, קצ'קבל)
ביצה
שליש כפית פלפל
חצי כפית מלח (הגבינות מלוחות אז בזהירות)
פירורי לחם לציפוי
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים ולבשל את הבטטה עד שהיא רכה, לקרר ולמעוך למחית חלקה.
2. להרתיח סיר עם מים לחלוט את התרד כ 5 דקות לסנן לקרר לסחוט טוב את הנוזלים ולחתוך קטן.
3. לערבב את כל המצרכים להכין לביבות ולצפות עם פירורי לחם, אפשרות נוספת: למלא קורצן להרים בעדינות ולצפות עם פירורי לחם.
4. אפייה:
לרפד תבנית בנייר אפיה משומן לאפות כ 25 דקות צד ראשון להפוך לצד השני ולאפות עוד 15 דקות.
5. טיגון:
לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן ולטגן את הנגיסים עד הזהבה משני הצדדים.
For the recipe in English:
Spinach Nuggets


גולשים מכינים וממליצים:
ענבר : "מתכון מעולה. הכנתי לילד כדי שיהיה מה לתת לו לנשנש למטה בגינה כשאני אוספת אותו מהגן… כל הסובבים (ילדים ומבוגרים) פשוט חיסלו את הקופסא וביקשו את המתכון"


