רוטב עגבניות בסיסי
רוטב עגבניות מושלם זה רוטב שאני יכולה לאכול אותו כמו שהוא עם כף. יש לו טעמים חזקים, הוא פיקנטי, ולא חייבים לצרף אותו לשום דבר אחר — הוא מושלם כמו שהוא. אני משתמשת בעגבניות אדומות ואם יש לי אז עגבניות תמר זה עדיף.
אתם רוצים לדעת מה הסוד שלי לרוטב עגבניות שאי אפשר להפסיק לאכול? אני מראש מזהירה — זה ממכר. פלפל שושקה מוסיף טעם נהדר וזה הופך את הרוטב למושלם. אני מכניסה פנימה וזה סוגר לי את הטעם — יאמי.
יצא לי פחות מ-2 קילו רוטב
מרכיבים:
20 – 25 עגבניות חתוכות לקוביות
2 בצלים חתוכים לקוביות
10 שיני שום פרוסות
פלפל חריף פרוס (אני מכניסה כולל הגרעינים)
4 פלפל שושקה אדום מאורך חתוך לעיגולים
כוס מים
2 כפיות סוכר
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
כף גדושה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצלים עד הזהבה קלה. להוסיף את שיני השום ולהמשיך לטגן בזהירות כדי שהשום לא יישרף — מומלץ לערבב מידי פעם. להוסיף את השושקה והעגבניות.
2. לטגן כ-5 דקות, להוסיף כוס מים ולטגן עוד 15 דקות. מידי פעם לערבב. להוסיף רסק, סוכר ותבלינים, לכסות, לבשל כ-40 – 45 דקות, להעביר למעבד מזון ולטחון לחתיכות קטנות.
3. לקרר ולחלק לקופסאות. ניתן להקפיא.
For the recipe in English:
Tomato Sauce Recipe




